Dag 1757: Buitenkant

image19

Het #APADC60 onderwerp van vandaag is cover. Dat heeft al een paar mooie foto’s van de voorkant van een aantal boeken opgeleverd. Zelf dacht ik gelijk Don’t judge a book by its cover en ik was al naarstig op zoek naar een buitenkantje dat de inhoud niet bepaald goed weergaf. Maar het kind kwam net thuis, helemaal natgeregend. En ja, hij had best zin in een bakje Hamka’s en een glas champagnepils. Omdat ik het zo gezellig vond dat hij er weer was en hij daarbij ook nog met een brede glimlach de tuindeur had geopend, stapte ik op zijn fiets om iets lekkers te halen.

Voor hem kon ik kopen wat ik in gedachten had en voor mezelf besloot ik een lekker croissantje en thee uit te zoeken. De Franse broodjes waren nog ruim voorradig en toen toog ik naar het pad waar ik de thee kon vinden. De keuze is ongelooflijk moeilijk, want er worden tegenwoordig zoveel verschillende soorten verkocht. Omdat ik het een beetje gehad heb met de gewone thee die zoveel sporen achterlaat in mijn favoriete mok, ging ik maar weer voor een infusion kijken. Het assortiment speciale thee is trouwens ook enorm. De tijden dat je alleen Pickwick kon krijgen, is voorbij.

Mijn oog viel gelijk op een schattig doosje. Wit met een roze theepot op de voorkant. Handgeplukte witte thee- het zou voor mij de eerste keer zijn. Er stond ook op de doos dat het zoet zou smaken. Direct ging deze thee in het boodschappenmandje en ik stond achteraan de lange rij bij de kassa te popelen om naar huis te gaan. Daar zou ik snel de waterkoker aanzetten voordat ik mijn verwende zoon van eten en drinken ging voorzien. Nou, ik zag me al met mijn iPad op de bank liggen. Met kind links en hond rechts en een glas loeihete thee binnen handbereik.

image20

Het theezakje zag er ook al zo snoezig uit. Eigenlijk voelde ik me net een prinsesje toen ik het pakje openscheurde. Twee minuten trekken, stond op het doosje. Dat heb ik netjes gedaan en toen moest ik wachten tot ik zonder mijn mond te verbranden een eerste slokje kon nemen. Nou, die thee is niet te zuipen! Getverderrie, het smaakt bitter en verre van zoet. Werkelijk geen haar beter dan de meest goedkope theemerken die bijna alleen maar gruis in de zakjes verpakken. Zelf met een grote lepel honing erin kreeg ik buikpijn. Ook een tweede theelepel vol bood geen soelaas.

Natuurlijk zou ik het een tweede keer kunnen proberen. Het zakje zou ik heel even door het gekookte water kunnen halen en dan zou de slappe thee misschien nog wel drinkbaar zijn. Maar dat ga ik mooi niet doen. Het glas heb ik zojuist leeggekiept in de gootsteen. Morgen ga ik een paar doosjes van die onvolprezen Clipper infusion kopen. De pakjes Lemon&Ginger en Raspberry waren snel op en ik ga heel verstandig wat back-ups halen. Wie het aandurft, mag de andere 19 zakjes met de lieve roze theepotten wel hebben.

Om de vieze smaak in mijn mond kwijt te raken, neem ik wel een glaasje champagnepils en als dat niet helpt, neem ik nog een handje van die zoute troep die ik voor dat kind gehaald heb. Je zou zeggen dat ik genoeg de fout in ben gegaan met mooie buitenkantjes die een zwaar tegenvallende binnenkant bleken te verhullen. Maar ik ben echt een beetje verdrietig dat ik nu niet comfortabel op de bank zit met mijn jongens en een kopje lekkere thee. Mama is niet boos, mama is verdrietig. Dat ze toch weer in zo’n fraai uiterlijk is getrapt.

image21

6 gedachten over “Dag 1757: Buitenkant

 1. Myrna

  Dat is jammer, je had je verheugd op een quality moment met de jongens en dan een kopje bagger ! Ik hou het bij mijn Twinings , ik wil alleen nog zo’n dubbelwandig theeglas.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Heel jammer:(
   Het dubbelwandige theeglas kocht ik bij Action. Een stuk goedkoper dan die Bodums die binnen een maand in duizend stukjes op de plavuizen uiteenspatten.

   Reageren
 2. Nicoline

  Niets jammerders dan je ergens enorm op verheugen en dat het dan zo tegenvalt. Maar denk je niet dat je het wellicht kan leren drinken? ;-)
  Mijn eerste kopje brandnetelthee met citroengras was mwah, maar nu kan ik niet meer zonder! Net als de slaapthee van Pickwick, stinkt enorm in het pakje, maar is zo enorm lekker! Hoewel, de eerste mok ook niet zo, maar nu kan ik niet meer zonder. Ik heb het zelfs meegenomen op vakantie. (ja, zo’n trut ben ik.. ;-) )
  Hopelijk komt er gauw weer zo’n gezellig momentje en heb je dan wel een lekker zakje thee bij de hand.
  Xx

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Waarschijnlijk heb je helemaal gelijk. Maar ik vond het zo vies- ik zal het nog één kans geven.
   Het ergste is inderdaad dat ik een gezellig theemoment met mijn ventjes wilde.
   Straks ga ik iets halen dat echt lekker is.
   Xx

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>