Dag 1785: Inspirational Cardreading

image139

Eigenlijk denk ik vaker aan hem dan hij verdient, die leerling van meer dan twintig jaar geleden. Hij zag er verzorgd uit en sprak zo keurig, maar hij liet me schrikken tijdens de kennismakingsweek ergens in de bossen. Met een onverschillig gezicht vertelde hij de groep dat hij geen behoefte had aan andere mensen, hij kon het in zijn eentje wel. Want ik ben alleen geboren, ga alleen dood, dus waarom zou ik daartussenin mensen nodig hebben? zei hij zonder een spier te vertrekken. Na twee jaar ging ik elders werken, maar ik heb nog net meegekregen dat hij een medeleerling bezwangerde en dat dat niet de eerste keer was dat hij zoiets flikte.

Het zal wel aan zijn leeftijd hebben gelegen en ik hoop vurig dat hij er inmiddels anders over denkt. In ieder geval ben ik het niet met hem eens. Misschien heb ik wel de pech dat ik mijn laatste adem uitblaas terwijl ik moederziel alleen ben. Maar toen ik de wereld ingeperst werd, was mijn moeder er met haar volle verstand bij, mijn vader stond er met zijn neus bovenop en de vriendelijke huisarts wist toen nog niet dat hij in totaal vijf maal aan het kraambed in Huize Müller zou komen te staan. Tussen die twee gebeurtenissen in is het heden en ik kan gelukkig zeggen dat ik heel veel lieve mensen om me heen heb.

Er zit familie bij, maar het merendeel noem ik vriend of vriendin. Zelfs de mensen die men op grond van bepaalde warrige criteria eerder kennissen noemt, maken mijn leven meer dan de moeite waard. Dat merk ik als alles lekker gaat, maar nog meer wanneer ik in een flinke dip ben geraakt. Daar zat ik de afgelopen tijd een beetje te verpieteren, maar van alle kanten werden mij helpende handen aangereikt. Een aardig woord en een virtuele knuffel zijn al genoeg, maar ik kreeg nog veel meer. Over één hulptroep wil ik het nu en de komende dagen gaan hebben. Want ik heb er zoveel aan gehad dat ik het moet delen.

Tamara en ik kennen elkaar via social media. We zijn allebei Indisch (wat zou papa trots zijn geweest dat ik dat als eerste vermeld), werkzaam (of geweest) in het onderwijs en gek op honden, nagellak en tattoos. Oh ja, we zijn allebei nieuwsgierig, leren graag iets nieuws en bloggen. En met haar nieuwe site (en onderneming) Inspirational Cardreading heeft Tamara me geholpen om angsten onder ogen te zien en er mee om te gaan. Dat is geen toverkunst, maar het kan allemaal door het raadplegen van kaarten. En ja, ooit was ik daar huiverig voor omdat ik nogal verslavingsgevoelig ben. Dat bleek onnodig.

Toen het even heel slecht met me ging, heb ik Tamara om hulp gevraagd. Ze had me al veel eerder toegezegd me altijd te willen helpen. Omdat ik mijn vriendinnen niet dag en nacht wilde lastigvallen en ook mijn blog geen tranendal mocht worden, heb ik met haar hulp een vraag gesteld die ze met behulp van het leggen van kaarten beantwoord heeft. Daar wil ik binnenkort graag op terugkomen, maar eerst wil ik jullie voorstellen aan Tamara. Op haar site www.inspirational-cardreading.com staat alle informatie die je als geïnteresseerde nodig hebt, maar ik heb nog wat vragen bedacht.

Op welk moment besloot je je te wijden aan de kaarten? Vorig jaar ervoer ik een pijnlijk moment in mijn leven. Nou ja, moment- lees: heel veel momenten aaneengesloten. Ik leg al heel lang kaarten en er zat al heel lang een idee in mijn hoofd om weer een website te beginnen. Buzzing T heb ik gesloten tijdens de pijnlijke momenten. Het idee van Inspirational Cardreading was in 2013 al gemaakt, mijn grote groene AH notitieboek staat vol met brainstorm kreten, maar zoals vaak ging mijn ego er met mij vandoor en begonnen twijfel, faalangst en het denigrerende stemmetje in mijn hoofd te oordelen. Door de pijnlijke momenten en ervaringen heb ik geleerd om naar mijzelf te luisteren, naar mijn gevoel, intuïtie of hoe je het maar zou willen noemen. Deze pijnlijke momenten bleven komen en gaan en het leven leerde mij wijze lessen door middel van pijn. Ik besloot niet meer door pijn te leren, maar vanuit liefde en vertrouwen. Dat klinkt zweverig hè, maar kan het niet abstracter maken. Ik ging op zoek naar kracht en zelfvertrouwen en deed enkele online cursussen die gegeven werden door inspirerende succesvolle zakenvrouwen. Die niet alleen in hun mannelijke energie stonden, maar de vrouwelijke energie. Dit sprak mij enorm aan. Ik weet niet op welk moment ik de knoop heb doorgehakt om verder te gaan, maar het was ergens begin dit jaar. Ik kocht een HEMA notitieboek voor projecten en ging aan de slag.

Hoe kwam je aan het adres van de leerschool? Ik begon met het lezen van boeken, veel boeken, zoals met alles. Wil ik iets weten of begrijpen, dan ga ik lezen. Internet heeft ook veel kennis, dus ook daar heb ik mijzelf suf gelezen. Cursussen nemen, dit is niet een sterke kant, want ik ben nogal eigenwijs en kan niet goed tegen drukte om mij heen. Yup, ik ben docent en daar ervaar ik drukte genoeg, dus in mijn andere tijd zoek ik deze drukte nooit vrijwillig op. Online cursussen vind ik ideaal, alles op eigen tempo, fijn contact via email, desnoods Skype. Doreen Virtue vind ik inspirerend, Leonie Dawson, Summer McStravick. Hoe kwam ik in contact? Door moed te hebben en actie te ondernemen als ik een goed gevoel krijg bij iets of iemand. En dat vind ik echt niet altijd eenvoudig.

Wat zijn je ervaringen met readings waar je zelf het onderwerp was? De ervaringen van readings van anderen voor mijzelf waren altijd confronterend. Wanneer het punt komt dat ik om hulp vraag, of het nu is aan een andere kaartlezer, een collega, vriend enzovoorts dan komt het advies altijd goed binnen. Een spiegel. Ik heb veel gehad aan de readings van anderen, ook al kan ik het zelf, een zelf oordelende gedachte kan nogal afleiden wanneer iemand kaarten voor zichzelf legt.

Wat was de reactie van familie en vrienden- kwam dit als een verrassing? Mijn familie weet al lang dat ik mij interesseer voor spirituele zaken. Ik moet wel zeggen dat ik het woord spiritueel altijd een beetje vreemd beladen vind, dus het rolt niet lekker van mijn tong en uit mijn vingers. Ik denk niet dat het als een verrassing kwam, ik heb geen kritiek gekregen en ik denk dat ze achter mij staan, want ze helpen mij als ik hen om hulp vraag.

Weten de kinderen het? Ik neem aan dat je de leerlingen op school bedoelt. Ik laat er soms iets over los. Op het werk heb ik aangegeven dat ik voor mijzelf zou gaan beginnen. Natuurlijk vond ik het moeilijk om het te zeggen tegen collega’s die anders denken en geloven, maar ik wil mijzelf graag serieus nemen, dus ik loop er niet voor weg, wat anderen er ook van vinden.

Hoeveel tijd steek je erin? Oh, ontzettend veel. Het opzetten kostte mij heel veel bloed, zweet en tranen. Er kwamen dingen op mijn pad die ervoor zorgden dat ik ging twijfelen, of dat de tijd anders besteed moest worden enzovoort. Nu ik online ben, mag ik weer meer creatief bezig zijn. Ik denk dat ik 20 uur in de week met gemak haal.

Leg je kaarten voor jezelf? Ik leg heel vaak kaarten voor mezelf. Bijna dagelijks. Niet met hele grote vragen, maar vaak met de vraag over een boodschap om mee te nemen in mijn hoofd. Bewustwording. Soms kaarten met grote levensvragen.

Kan ik ook leggingen voor een ander aanvragen? Bijvoorbeeld als cadeau of als ik wil weten of mijn schoonmoeder weer eens op de koffie komt? Het leggen voor anderen vind ik lastig, want dit zie ik meer als entertainment dan coachend inspireren. Dus een kaartlegging cadeau, ja, dit kan met volledige toestemming van de ander en het emailcontact met de ander. Voorspellen in de zin van wanneer jouw lieve schoonmoeder op de koffie komt, is makkelijk: niet meer! Hahaha, dat was kennis. Nee, ik doe niet aan voorspellingen. Is het te voorspellen, vast wel, maar ik geloof in vrije wil, dus iets kan altijd veranderen.

Heb je zelf je site ontworpen? Sowieso complimenten voor de frisheid die ervan af straalt! Mijn lieve site, haha, wat een werk. Ik heb het theme van Kriesi.at gekocht. Mijn vorige blog was ook op basis van een theme van hem. Het aanpassen van de site heb ik zelf gedaan. De logo’s van Inspirational Cardreading en Inperceptie ( mijn bedrijfsnaam) heb ik wel laten ontwerpen. Voor diegenen die mij nog niet kennen: ik heb iets met kleur.

Ik ben erg nieuwsgierig naar het opheffen van blokkades die zoveel positiviteit tegenhouden. Kan je daarbij helpen door te wijzen op de interpretatie van een kaart? Ja, hierbij kan ik goed helpen. De kaarten kunnen je dit inzicht heel goed geven. Er is natuurlijk veel moed en actie voor nodig. Niks gaat vanzelf. Weerstand is er altijd. Een tip: achter de weerstand zit zoveel vrijheid- loop niet weg, ga er doorheen. Blokkades zijn pittig, iedereen heeft ze, ook de succesvolle zakenvrouwen, maar toch kan iedereen hier doorheen, maar oude patronen houden ons vaak voor de gek. Bewustwording is de start, actie de volgende stap. De kaarten kunnen goed inzicht geven in het verleden, het nu en de volgende stap. Oh ja, lief zijn, heel lief  zijn voor jezelf. Blokkades zijn er vaak omdat het ego zo ontzettend streng is. Natuurlijk heb je je ego nodig, anders zouden we gevaar lopen. Het ego doet meer dan ons behoeden voor gevaar, het creëert vaak angst voor pijn en zo ontstaan blokkades. Alleen heeft het leven vaak meer voor ons in petto en laat het ons tegen de blokkades aanlopen, nog meer pijn. Dus probeer te kijken naar de blokkade, duw een beetje en wees lief voor jezelf. Voor je het weet, is de blokkade aan de kant en ben je er voorbij.

Hoe is het om voor een bekende te leggen? Voor een bekende leggen is heel moeilijk. Nou ja, het ligt aan de vraag en de persoon. Leggen voor iemand die ik heel graag mag, vind ik pittig, want ik wil een ander graag helpen en ik moet uitkijken dat ik niet alle kastanjes uit het vuur probeer te halen. Ik wil dan heel veel geven en het liefst een boek schrijven voor diegene. Ik heb regels van ethiek afgesproken met mijzelf en zal deze ook kenbaar maken en ik moet tijdens het uitwerken van een legging mijzelf bij de les houden  en met regelmaat naar de vraag/vragen kijken.

Een heel belangrijk zinnetje dat ik op je site zag: 1 keer per maand een legging aanvragen is genoeg. Dit voorkomt verslaving, denk ik. Ja, inderdaad verslaving dus afhankelijkheid. Mensen die heel veel leggingen willen, nemen vaak niet het heft in eigen handen en laten alles leggen. Kaartleggen is inzicht en inspiratie, actie en moet moeten zelf genomen worden.

Neem eens een kijkje op Inspirational Cardreading waar Tamara ook een weeklegging  laat zien en uitlegt. Die van de afgelopen week was wonderbaarlijk accuraat als het om mijn leven gaat. Mij fascineert het leggen van de kaarten enorm en ik heb erg veel aan de uitleg die ik bij mijn allereerste kaartlegging kreeg. Wat men ook van deze – in mijn geval- hulpverlening vindt: ik ben erg blij dat ik het niet heb afgedaan als zweverig. Maar oordeel vooral zelf.

14 gedachten over “Dag 1785: Inspirational Cardreading

 1. sonja

  Volgens mij had ik recent ook een vraag gesteld, maar niks meer terug gezien of ik heb het in de spam van mijn mail gemist. Omdat ik ook een prangende vraag had. Een die me erg bezig houd.
  Tamara, had ik iets fout gedaan, ben nogal warrig type!

  Reageren
   1. Pippi Bericht auteur

    Ik zal binnenkort vertellen wat ik te horen heb gekregen. Heel confronterend en toch helend. Ik ben enthousiast!

    Reageren
   2. Tam

    Dank je wel Sonja. Het spijt mij dat je het gemist heb, of misschien was ik niet duidelijk dat ik het in de comments zou vermelden.
    Wil je per kwartaal een gratis 1 kaart legging van mij, dan kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief zodat ik je email opneem en je mailt wanneer je weer een kaart mag laten leggen.
    Hahah dat klinkt commercieel!
    Ik zal vaker dit soort blog leggingen doen, korte leggingen zijn nog een grote uitdaging voor mij (zoals je kan zien aan de lengte van deze post)
    lfs TAm

    Reageren
 2. Tam

  Oh Ellen, dank je wel! De weeklegging doe ik met de intentie voor de mensen die op mijn site komen. Daar rust ik op, sort of speak.
  En dan komen de kaarten…
  lfs Tam

  Reageren
 3. Nicoline

  Mooi interview. En ontzettend knap wat Tamara heeft gedaan: haar gevoel volgen.
  Kan ik jaloers op zijn, niet afgunstig trouwens! Misschien druk ik me niet helemaal goed uit, maar ik zou willen dat ik het kon/durfde, het roer toch enigszins omgooien op eigen kracht/wil.
  Ik heb de site bezocht, wat een mooie kaarten worden er gebruikt. Zelf heb ik niet zo heel veel ervaring met kaarten, wel een beetje: mijn jobcoach die ik een paar jaar geleden bezocht, sloot altijd onze sessie er mee af en het verbaasde me hoe treffend de kaarten waren die ik dan trok. Ongelofelijk hoe toepassend voor dat moment en fijn dat ze me dan iets mee gaf om over na te denken en soms ook een handvat.
  Wat fijn dat jij ook geholpen bent, dat je er zoveel aan hebt.
  Op zeker dat ik de site eens beter ga bekijken dan ik vanavond gedaan heb.
  Maar ik ben vrij moe en ga zo mijn mandje opzoeken, en de site is zo mooi opgezet, dat ik zou Tamara te kort doen door alles half te lezen.
  Ik ben overigens lid van de Happinez en daar hebben we een paar maal een pakje kaarten gekregen (Inspiratiekaarten, Mindfulnesskaarten en Aandacht kaarten), heel anders natuurlijk dan Tarot kaarten, maar ik heb wel regelmatig geprobeerd om op mijn gevoel een kaart te pakken en een gedachte of opdracht op de kaart die dag ‘mee te nemen’. Dat moet ik eigenlijk vaker doen.
  Xx

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Leuk dat je bekend bent met kaarten. Ja, ik zou zeker een kijkje gaan nemen op de site van Tamara. Haar weekleggingen zijn erg interessant en ik heb er echt wat aan. Net als aan de kaarten die ze voor mij heeft gelegd.
   Het was schrikken hoor, lezen wat mijn valkuilen zijn. Natuurlijk weet ik dat van mezelf. Maar ook ik jok af en toe en doe mezelf dan beter voor dan ik ben. Ook tegenover mezelf en het was goed om ermee geconfronteerd te worden. Het is niet langer mijn geheim, het is niet onopgemerkt gebleven.
   Ik wens je veel leesplezier!
   Xx

   Reageren
   1. Nicoline

    Ik had inderdaad een kopje weekleggingen gezien en hele lieve cherubijnachtige kaarten. Ik begrijp wat ze bedoelt dat ze alleen van de kaarten al heel erg blij wordt.
    Echt leuk dat je Tamara geïnterviewd hebt, en zo haar site bij ons onder de aandacht hebt kunnen brengen. Daar ga ik zeker eens voor zitten.
    Xx

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Tamara en ik kletsten over boeken, nagellak en honden- dat ze deze site ging opzetten, kwam voor mij als een verrassing. In toeval geloof ik allang niet meer, want mijn leven staat bol van dit soort dingen. Sympathie op het eerste gezicht, er achter komen hoeveel interesses je met iemand deelt…..
     Wat mij raakt, wordt automatisch een onderwerp van een artikel en ik ben erg blij dat ik dingen kan schrijven waar iemand wat aan heeft.
     Xx

     Reageren
  2. Tamara

   Hoi Nicoline,
   Wat een mooi lief en warm bericht! Ik zal binnenkort de nieuwsbrief uitdoen met de unieke code voor een gratis 1 kaartlegging, hopelijk kan ik wat inspirerend voor jou schrijven.
   Ik gebruik niet alleen tarotkaarten, juist heel veel orakel kaarten, het ligt er eigenlijk aan. Zoals je misschien zag heb ik zoveel kaarten en de lijst moet nog weer geupdate worden. Ik denk dat alle kaarten inspirerend zijn, je kijkt anders naar een kaart, zoals je wilt, onbewust en bewust.
   Als je blij wordt van de kaarten dan raad ik je aan om een pak te kopen waar je heel blij van wordt. Zo ben ik ook ooit begonnen. Als je ergens blij van wordt dan is het goed. Wanneer ik een mooi pak vast heb, of voor mij heb liggen dan ben ik een blij kind, ahhaha Heerlijk!

   En Nicoline, jij hebt net zoveel kracht dan ik hoor

   lfs Tamara

   Reageren
   1. Nicoline

    Hoi Tamara,

    Lief dat je ook reageert. Gister was ik dus even kort op je site, ik ga deze zeker nog een keer op mijn gemak helemaal doorlezen. Je hebt er een mooie plek van gemaakt, waar ik me vast thuis zal voelen. En als ik eens lekker alleen op de bank zit met de katten naast me en een kop thee binnen handbereik, dan kan ik fijn de tijd nemen om op mijn gemak alles te lezen. Maar ik weet al zeker dat ik onder de indruk zal raken en zal genieten van alle mooie dingen die ik zal zien en lezen.
    Wel heb ik me gister al opgegeven voor de nieuwsbrief. Dan kan ik dat niet meer vergeten. Want o o dat geheugen van mij, ha-ha-ha. En bedankt dat je een gratis kaartlegging aanbiedt. Lief, daar ga ik dan ook zeker gebruik van maken.
    Gister heb ik ook mijn pakjes aandachtkaarten weer eens gepakt en er alvast een heerlijk zeepje van gedroogde lavendel opgelegd. Als ik dan weer eens een pakje op de tafel ga leggen, ruikt deze iig alvast heerlijk!
    Tot schrijfs.
    Xx

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>