Dag 2075: Who’s Afraid of Jack the Dripper (Lacquester Nail Art Challenge 1)

2015-08-05 16.29.56

Caroline van Lacquester had een leuk idee: een nail art challenge. Ze kwam zelf met de eerste opdracht: een splatter manicure. De enthousiaste reacties van mede-nagellakliefhebbers knalden bijkans van mijn beeldscherm af. Daar zaten nogal wat comments van nail art geweldenaren tussen, dus ik wist dat ik in ieder geval mooie nagellakkunstwerkjes zou kunnen bewonderen. Maar zou ik zelf nou ook mee gaan doen? Met het stempelen heb ik al grote moeite en wie heeft gezien dat mijn dots net vulkanen lijken, weet dat ik het maar gewoon moet houden bij mijn eenvoudige NOTD’s.

Toch bleef de uitdaging in mijn hoofd rondspoken. En ik moest gelijk aan de schilderijen van Jackson Pollock denken. Zijn bijnaam was Jack the Dripper en dat komt omdat zijn werk eruitzag als de vloer van een nagellaklaboratorium. Toen ik ging nadenken over de kleuren die ik zou kunnen gebruiken, werd het pas echt lastig. Er zitten meer dan 3200 kleurtjes in mijn Helmers en ik ben eerlijk gezegd niet zo goed in het combineren van tinten. Vandaar die zwarte kleding, maar dit terzijde. Wat zijn de enige kleuren waar ik niet bang voor ben? Barnett Newman to the rescue!

Zo moeilijk waren de voorbereidingen niet. Stomtoevallig lagen er drie primaire kleuren in mijn archiefdoos en hoefde ik alleen maar naar boven voor een witte basis en een peel-off basecoat. In de besteklade vond ik nog drie rietjes en het feest kon beginnen. Het aanbrengen van de witte lak en de basis die ik met wat pulken kon verwijderen- een fluitje van een cent. Even dacht ik nog dat het handig zou zijn om een keukenschort aan te trekken, maar ik bedacht dat ik beter voorzichtig en netjes te werk zou moeten gaan.

Potverdorie, wat viel dat tegen! Een rietje in een nagellakpotje steken en voorzichtig wat lak naar binnen slurpen ging nog wel. Maar wie heeft mij vals voorgelicht door te stellen dat je alleen maar lichtjes hoeft te blazen om mooie spetters te krijgen? Want natuurlijk had ik direct dikke gele klodders op mijn vingers zitten. Nou ja, aceton genoeg voor een fikse schoonmaakbeurt. Ook van het flesje dat onder de lak zat. Met de rode lak verliep het proces nog rampzaliger. Omdat blazen niet hielp, ging ik maar een beetje zwaaien het het rietje. Jawel, de spetters kwamen niet op mijn nagels terecht, maar op mijn witte werktafel.

Echt dramatisch ging het toen ik aan de gang ging met het blauwe lakje. Het in de lak gedoopte rietje bewoog ik iets minder lomp over mijn nagels en toen vielen daar weer dikke druppels op. Zuchtend van frustratie ging ik maar op het rietje blazen en toen bleek dat ik dat ding eerder had gebruikt voor de rode lak. Getver, wat smaakt nagellak vies! Toen belde er nog een verkoper van kunststof kozijnen aan die zichtbaar schrok toen ik glimlachend zei dat ik geen geld had voor die broodnodige renovatie van de gevel. Weer aan de nagellaktafel gezeten zag ik dat mijn voortanden knalrood waren.

Nou, ik heb het dus geprobeerd en ik wilde het klusje echt tot een bevredigend einde brengen. Maar ik ben gewoon niet geschikt voor nail art of creatieverig doen. Het resultaat is zo lachwekkend dat ik mijn foto echt niet ga plaatsen. Niet omdat de andere inzendingen vast en zeker prachtig zullen zijn, maar omdat mijn poging echt niet om aan te zien is. Het is natuurlijk geen wedstrijd, maar als het zo was, zou ik er zeker vandoor gaan met de poedelprijs. Overigens zal ik mee blijven doen met de challenge, want oefening baart kunst.

2015-08-05 16.42.18

10 gedachten over “Dag 2075: Who’s Afraid of Jack the Dripper (Lacquester Nail Art Challenge 1)

 1. francien

  Hahaha leuk hoor en je doet tenminste een poging!
  Vind het al moeilijk genoeg om een beetje nagels te kweken :-)
  Als ik ze dan lak ben ik al een gelukkig mens hihihi groetjes

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik had zo gehoopt dat het zou lukken! Gelukkig zien mijn nagels er weer een beetje behoorlijk uit, maar dat mocht mijn nailart niet redden.
   Heb je de nagelbalsem van Trind en een formaldehydeloze nagelversterker al geprobeerd?
   Groetjes!

   Reageren
   1. francien

    Jazeker balsem en herome maarja kan niet tegen huishoud handschoenen dus dan weet je het wel.Toch zien ze er op moment goed uit!

    Reageren
 2. Natasja

  Ohh Ellen, hilarisch dit! Die rode lak aan je tanden :-D Zie t al helemaal voor me:-)
  Prachtige poging! De volgende ga je posten hoor!
  ps Je moet niet zuigen aan t rietje, alleen dopen id lak en dan zachtjes blazen;-)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   IK had het niet eens door tot ik opeens die rare smaak proefde.Gewoon dopen ging helemaal niet, vandaar. Maar ik die de volgende keer gewoon mee.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>