Dag 2150: Samenzwering

2015-10-19 17.49.26

Zou ik nu de enige zijn die er een beetje paranoïde van wordt? Echt, ik zie niet overal samenzweringen, maar ik heb nu toch echt het idee dat verschillende fabrikanten flink aan het samenspannen zijn. Vroeger las ik ergens het bericht dat men er allang in was geslaagd een eeuwig brandende gloeilamp uit te vinden. Er stonden verhalen bij van lichtjes die het al deden sinds Thomas Alva Edison op het lumineuze idee van een elektrisch lichtje kwam en eerbare huisvrouwen zworen dat ze al tientallen jaren tegen één en hetzelfde peertje aankeken.

Inmiddels maakt het niet meer uit. Nu kopen we voor betrekkelijk veel geld lampen die langer meegaan dan voorheen. Misschien zal er over dertig jaar nog iemand zijn die beweert dat zijn lavalamp het al decennia doet op een ouderwets gloeilampje dat gloeiend heet kon worden. Hier in huis vind ik nog weleens zo’n oud geval dat ik gewoon gebruik. Zojuist heb ik het nog even nagevraagd bij mijn man, maar we hebben nog geen nieuwerwets peertje moeten vervangen omdat ‘ie kapot was. Nee, dan die oplaadsnoertjes voor de nieuwe generatie iPhones en iPads.

Die rotdingen gaan als stuk als je ernaar kijkt! En we gaan er behoorlijk netjes mee om. Als een apparaat naast het bed ligt op te laden zorgen we ervoor dat het snoer niet in allerlei bochten gedraaid is en we nemen zo’n snoer nooit opgepropt in een tas mee. En dan nog verslijten we die dingen. De originele die we bij een telefoon en tablet kregen liggen allang op de vuilnisbelt. De vervangende exemplaren die we voor veel geld bij de Apple winkel kochten zijn sinds kort wijlen. Nu hebben we alleen nog de oplaadkabels die we voor weinig bij Action scoorden.

Helaas, die liggen ook al op apegapen. Waarschijnlijk moet er iemand straks halsoverkop naar de winkel fietsen omdat we onze onmisbare gadgets niet meer kunnen opladen. Dat is een ramp hoor. Laat dat alsjeblieft niet gebeuren op de zondagen dat de winkels in dit dorp potdicht zijn. Nu al moet ik ‘s avonds snel al mijn blogfoto’s ‘s avonds uploaden voordat het de volgende dag niet kan omdat manlief naar zijn werk is met de oplader in zijn tas. Want de telefoons en tablets die je ermee kunt opladen zijn ook belachelijk snel leeg. Ergens heb ik het gevoel dat ik genept word.

5 gedachten over “Dag 2150: Samenzwering

 1. Sonja

  Hier ook wel eens een mankement. Dat je denkt, hoe kan dit nou? Gelukkig hier altijd genoeg op voorraad liggen (alsof het chips zijn) :)

  Reageren
 2. Natasja

  Ja hier ook hoor! Wat een drama die snoeren. Zowel origineel als die Rete dure dingen sneuvelen snel en die van de Action koop ik niet meer. Sommige heb ik gelijk weggegooid omdat het niet eens 1x werkte. Wij slepen ze ook door het hele huis heen en die batterijen van tegenwoordig zijn ook prut. Heerlijk ff zo m’n hal spuwen haha :-D

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Toch weet ik zeker dat ze voor die twee tientjes echt wel een kabeltje kunnen maken die niet afbreekt net onder de stekker. Telefoons en tablets zijn alzo duur, nu komt er nog zoveel bij odat je de boel natuurlijk moet kunnen opladen. We worden genept hoor.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>