Dag 2154: Handig apparaat

2015-10-21 17.21.31

Het een hi tech eetparadijs noemen is een beetje overdreven, maar ons favoriete wokrestaurant    is meer dan een eethuis met gaspitjes die heel hoog gedraaid kunnen worden. Ten eerste hoef je de twee trappen naar de eerste etage niet op te lopen als je dat niet kunt of wilt, want ze hebben een ruime lift.  Toen we er woensdag waren zagen we dus ook twee gasten die in een rolstoel zaten. En als de ogen van mijn moeder onverhoopt achteruit gaan, stappen we volgend jaar gewoon in de lift. Samen, want ik ben dan weer lui.

Echt lang heb ik er niet bij staan kijken, maar ik zag ook ergens een schaal met dessertvorkjes staan- in een glazen kastje met een display dat aangaf dat het er koud was. Inderdaad, de vorkjes voelden koel aan toen ik er een toetje aan vastprikte. De bakplaat zorgde er weer voor dat de lamskoteletjes binnen de kortste keren gaar waren en ik zag dat de wokbrander vlammen tot net onder de afzuigkap  spuwde. Verder konden we natuurlijk verwarmde borden pakken en werd de ijsschep automatisch schoongespoeld. Allemaal van die dingen die mijn man graag in zijn droomkeuken zou willen hebben.

Maar ik daarentegen wil maar één ding uit dat restaurant: het sinaasappelpersapparaat dat ze ook bij sommige supermarkten hebben. Mijn man vindt dat grote onzin, want we hebben al een pers van een tientje. Maar mij lijkt het geweldig om de hele dag door vers geperst en gekoelde jus d’orange te kunnen drinken. Had ik maar zes kinderen, dan had mijn man er misschien nog over nagedacht. Het is goed dat het apparaat een vrij fors formaat heeft, want ik ben in staat om het heel hoog op mijn verlanglijstje te zetten en andere cadeaus te weigeren. Sterker nog, ik zou heus afzien van de aanschaf van een flink aantal nagellakjes in ruil voor zo’n handig ding.

Maar ik heb nog iets anders gezien dat ik best zou kunnen gebruiken: een ding waarmee je een soort condoom over een natte paraplu kunt aanbrengen. Het ding erin steken en voorzichtig naar voren trekken. Er zijn winkels die bij de deur een grote emmer hebben om paraplu’s in te bewaren terwijl je winkelt, maar ik zou een mooie stormparaplu er nooit in zetten uit angst dat ‘ie gestolen zou worden. Maar door de winkel glibberen omdat iedereen een nat spoor achterlaat is ook niet handig. Vandaar dat ik weg was van dit paraplu-inpakapparaat. Ze zouden ook zo’n ding voor kleine kinderen moeten hebben, want daar struikel ik ook weleens over. Of ik word doof gegild. Dus dan het liefst een apparaat dat een kind vacuüm verpakt en een klein gat heeft voor het neusje. Bij nader inzien wil ik er ook eentje voor kinderen van 1.75 meter.

6 gedachten over “Dag 2154: Handig apparaat

  1. Pippi Bericht auteur

   Ik hou wel van zulke dingen. Maar ja, ze zijn wat overdreven voor een huishouden van drie mensen en een hond.

   Reageren
 1. Natasja

  Hahaha wat een heerlijke fantasie heb je toch weer! Zie die ingepakte schreeuwers al netjes op een rijtje staan:-D

  Dit apparaat heb ik echt nog nooit gezien! Wat superhandig!

  Een verse sap apparaat is ook zo heerlijk, alhoewel ik vaak vind dat ze te strak zijn afgesteld. Dat bittere na smaakje is niet lekker, met de hand persen geeft dan toch echt mijn voorkeur..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Met Mika heb ik geluk gehad- hij schreeuwde nooit tijdens het boodschappen doen en hij zeurde nergens om. Anders had ik dat apparaat zelf wel uitgevonden. Het is trouwens erg handig en voorkomt valpartijen. Zeker als de restaurantgasten een trap op moeten met hun hele hebben en houden.

   Een beetje bitter vind ik juist lekker :)

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>