Dag 2246: Opladen

2016-01-23 16.20.40

Wij hebben die apparaten met een appeltje erop omdat ze mooi vormgegeven zijn en prima werken. Na jarenlang werken op een iMac zou ik geen andere computer willen, ik kan me geen leven voorstellen zonder mijn iPod en die tablets zijn ook onmisbaar. Maar ik ben ontzettend pissig op het bedrijf omdat ze opladers maken met snoertjes die binnen een jaar naar de gallemiezen zijn. Zelfs als je een spiraaltje uit een balpen sloopt om rond het snoer met bij de stekkeraanhechting te priegelen opdat de boel steviger is en minder kans op draadbreuk ontstaat.

We hebben al voor een fortuin aan oplaadsnoertjes gekocht. Met die roze van Action kan ik mijn iPad soms opladen en soms lukt het ook niet. Het ding doet helemaal niks als ik foto’s wil overzetten op de iMac. We hebben trouwens al drie originele snoertjes weg moeten gooien omdat ze niet meer werkten. De Android telefoons van het kind en mij doen het al jaren met het bijgeleverde snoer. We balen er zo van dat mijn man geen iPhone meer neemt. Iedere paar maanden €25 uitgeven voor een nieuw snoer vinden wij niet zo leuk meer. Tenslotte moet er ook nog tabak en nagellak aangeschaft worden. En sokken voor het kind dat kans ziet die dingen voorgoed kwijt te raken.

De afgelopen maanden hebben mijn man en ik een oplaadsnoertje gedeeld. Als hij ochtenddienst had kon ik mijn foto’s pas laat in de middag overzetten en ‘s avonds was het soms bakkeleien geblazen, want we hadden allebei een lege batterij. Maar ook dat ene snoertje vertoonde steeds meer kuren en daarom was het maar goed dat we vandaag toevallig langs een winkel kwamen waar ze van alles met een stekker eraan verkopen. Nu kunnen we ons geluk niet op. Mijn man heeft nu een vers snoertje en ik heb een opzetstuk waarmee ik beide iPads op de iMac aan kan sluiten. Wat een luxe!

 

8 gedachten over “Dag 2246: Opladen

 1. Natasja

  Wat een geld hè, ze zijn idd waardeloos. Hier hoppen we ook met oplader van kamer naar kamer, zelfs een ander duurder merk vertoond dezelfde ellende. Fijn dat jullie weer nieuwe hebben! Geniet ervan :-)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Alles dat goedkoper is dan de originele van Apple weigert dienst als ik iPadfoto’s op de iMac wil zetten. €53 om je apparaten te kunnen opladen- gekker moet het niet worden. :(

   Reageren
 2. Myrna

  Belachelijk duur dat Apple spul. Heb voor mijn ipad een kabel van de action. Voor de samsung ook. Maar de kids moeten voor hun iPhone 5 een originele kabel kopen.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Welke iPad heb je? Ik hoop wel dat Action kabels voor de oude iPads verkoopt. Ik vind het echt heel gemeen dat Apple ons dwingt veel geld te betalen voor originele kabels.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>