Dag 2280: Hoesjes

2016-02-25 13.27.41

Er zijn heel weinig dingen die ik verslijt. De meeste kleding die ik bezit heb ik al meer dan tien, soms twintig jaar. Nou laat ik zeer regelmatig iets kapot vallen, dat dan weer wel. Melamine is niet onbreekbaar en borden en glazen al helemaal niet. Cosmetica maak ik op of moet ik op een gegeven moment weggooien, maar ik hoef zelden afscheid te nemen van iets dat ik ooit met plezier aangeschaft heb of van mijn moeder kreeg.

Maar ik heb gisteren wel mijn derde iPad mini hoesje gekocht. Nummer 1 was door het intensieve gebruik flink versleten. Mijn tablet zat erin vast met vier elastiekjes op de hoeken en die begaven het. Omdat ik mijn geliefde gadget niet kapot wilde zien vallen op die spuuglelijke plavuizen ben ik snel naar Action gefietst voor een nieuw hoesje. Helaas hadden ze alleen paarse en hoe mooi de kleur eigenlijk ook is- het is niet mijn lievelingskleur. Maar ik kocht ‘m toch om mijn tablet te beschermen.

Nummer 3 vond ik erg mooi. Blauw is een fraaie kleur en ik hou wel van nep-struisvogelleer. Eigenlijk had ik ‘m helemaal niet nodig omdat de paarse alleen wat beduimeld raakte. Maar ja, ook ik kan een koopje- €1,99- niet makkelijk laten liggen. Het ding zat ingepakt en daardoor heb ik dus niet kunnen zien dat er een iets te kleine uitsparing was voor mijn oplader. Het was een goed idee van mijn man om voor mij een opzetstuk te kopen dat ik zou kunnen gebruiken met de oplader van mijn oude iPad. Die van hem, een originele, doet het meestal niet en die van mij werkt perfect. Maar het ding is dus wel te breed.

Een heb ik eraan gedacht om de uitsparing te vergroten door aan de slag te gaan met een Stanleymes. Maar dan raakt er toch iets beschadigd en ik vrees dat het dan lelijk wordt. Dus moet ik mijn iPad iedere keer uit de hoes pulken als ik ‘m moet opladen of een foto wil uploaden naar iPhoto. Met andere woorden: dit gaat uiteindelijk vast irriteren en dus zal ik binnenkort maar weer op zoek gaan. Inmiddels weet ik zeker waar ik naar moet zoeken: een witte hoes van afwasbaar materiaal waar in geval van hardnekkige vlekken een leuke Barbapapa sticker op kan en waar je je tablet stevig in kunt vastklikken. Met een brede uitsparing voor de stekker. Dat gaat vast jaren duren. Of toch maar even op AliExpress kijken?

 

4 gedachten over “Dag 2280: Hoesjes

    1. Pippi Bericht auteur

      Dan gebruik ik het blauwe hoesje wel als ik het ding meeneem in mijn tas. Ik ga eens rustig kijken naar een nieuwe, witte.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>