Dag 2293: Gratis volgers

IMG_0860

Instagram vind ik leuk, maar ik vraag me wel af hoe ik op het onzalige idee ben gekomen om voornamelijk foto’s van honden, nagellak en eten te plaatsen. Zeker toen ik ergens las dat je het heel leep aan moet pakken en iets bijzonders met je account moet doen om volgers te trekken. Tja, als in mijn blote reet ga staan met twee zwarte balkjes over wat bij mij echt zo spectaculair niet is meldt mijn kind zich direct aan bij een adoptiebureau of doet mijn moeder mij in de aanbieding. Wie blij wordt van een dergelijke foto heeft dringend hulp nodig en ik kan zulke volgers missen als kiespijn.

Alleen bloggen over jezelf is nog exhibitionistischer dan een Instagram account bijhouden. Wat niet wegneemt dat ik graag naar de huisdieren van anderen kijk, blij wordt van aankondigingen van zwangerschappen en foto’s van pasgeboren kinderen en best kookinspiratie kan gebruiken, want die man is natuurlijk niet altijd thuis rond etenstijd. Ook bewonder ik de prachtige foto’s die medenagellakliefhebbers maken en geniet ik af en toe 15 seconden lang mee van een fijn concert. En omdat ik geen reclamefolders meer kreeg is het altijd leuk als iemand anders informatie over interessante aanbiedingen plaatst.

Hoeveel mensen ik volg weet ik niet. Wel dat ik een gedeelte daarvan al eens in het echt heb mogen zien. Hoeveel volgers ik heb zou ik echt niet weten. Ooit was ik daar wel van op de hoogte, maar toen werden de nepaccounts van Instagram gedonderd en ik zal er ook wel een paar zijn kwijtgeraakt omdat ik in het dagelijks leven verre van schattig ben. Mijn hond is snoezig, ik gelukkig niet. Overigens vind ik het hartstikke leuk als mensen me volgen. Dat doen ze vast om mijn baby BAM die elke dag mag poseren met een flesje nagellak voor zijn snufferd. Want ik plaats nooit vakantiefoto’s vanuit exotische bestemmingen en ik hou erg van tegeltjeswijsheden.

Het ontgaat me trouwens weleens dat mensen een comment plaatsen bij een foto. Dan heb ik ondanks mijn simpele huisvrouwenbestaan toch een druk dagje en vergeet ik te reageren op vriendelijke woorden. Soms blijk ik ook nieuwe volgers te hebben die ik op mijn beurt ga volgen. Maar niet als het om accounts van jonge kinderen gaat, dat vind ik geen goed idee. Eerlijk gezegd ben ik tevreden met de volgers die ik heb en als iemand me wil volgen: graag! Maar niet omdat ik graag grote aantallen volgers wil hebben. Daarom was ik verbaasd dat ik al een paar keer een comment kreeg waarin iemand beloofde dat ik een hevige toename van volgers zou kunnen verwachten als ik een bepaald account ging volgen. Ze hadden het over maar liefst 10.000. Idioot. Al lijkt het me ergens wel lollig als 10.000 mensen zich afvragen waarom BAM mij niet gewoon in mijn hand hapt als ik weer sta te zwaaien met het nagellakje van de dag.

4 gedachten over “Dag 2293: Gratis volgers

 1. Natasja

  Het is een hype om zoveel mogelijk volgers te hebben. Ze komen en gaan bij mij. Plaats ik een nagellakfoto dan heb ik er opeens weer volgers bij die vervolgens afhaken als ik een foto van mijn kinderen of hondje plaats. Als ik iemand ga volgen kijk ik verder dan alleen die mooie foto. Alles moet me aanspreken en aan verwijderen doe ik zelden. Het klinkt aantrekkelijk om er 10.000 volgers bij te krijgen, maar of ik daardoor nou meer likes bij me foto’s ga krijgen? Probeer t maar niet uit.. De volgers die mij volgen om wie ik ben zijn me veel waardevoller!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Precies- ik wil best 10.000 volgers hebben die net als ik dol zijn op honden, nagellak, boeken, de magnolia en eten. Zelf vind ik het juist leuk als ik weet dat achter die man of vrouw met mooie nagellakfoto’s iemand schuilt die niet alleen bezig is met lakjes. Jouw Instafoto’s zeggen zoveel meer dan je NOTD’s. Dus kom maar op met je kinderen, Pip en prachtige plaatjes van bloemen!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>