Dag 2310: Theepot

2016-03-27 18.08.00

Mijn kasten staan vol, maar een fijne theepot heb ik niet. Er staat wel ergens een stokoude roze die al langer in mijn leven is dan mijn man. Die pot heb ik jarenlang gebruikt, maar ik wil nu weer een glazen theepot. Ooit had ik er eentje, maar die is op mysterieuze wijze verdwenen. Het was er eentje die ik uit de Douwe Egberts winkel had en omdat ik tegenwoordig koffiebonen en theezakjes van een ander merk heb kan ik ook geen punten sparen om een nieuwe bijeen te sparen.

Vroeger dronk ik veel te sterke thee met een scheut melk erin. Die thee kon ik makkelijk zetten in de roze pot. Echt goed kon je niet zien hoe bruin het vocht was, maar dat maakte ook niet veel uit. Nu drink ik heerlijke vruchtenthee van Lipton en ik weet precies wanneer die goed gezet is. Naar mijn smaak, bedoel ik dan. Mijn man vindt het dan nog veel te slap. Maar melk in de thee vind ik niet meer lekker en dus zet ik lichtgekleurde thee. En dat is het best te doen in een glazen pot.

De hele dag door drink ik grote mokken thee en dat vind ik nog fijner dan die veel te zoete vruchtensappen. Eigenlijk wil ik niet alleen een nieuwe theepot, maar ook een ouderwetse theebeurs waarin je thee lekker lang warm kunt houden. Ergens heb ik er nog eentje, maar die was precies op maat gemaakt voor een theepot waaraan een deksel ontbreekt. Straks maar even kijken of er nog een leuke glazen theepot in past. Tegen mijn moeder heb ik het vandaag niet gezegd, want dan had ze me een van haar vele theepotten en haar enige theebeurs vast in de handen gedrukt.

 

4 gedachten over “Dag 2310: Theepot

  1. Natasja

    Thee is zo lekker en ik drink t graag met melk. Ook niet sterk hoor, dat vind ik echt niet lekker.. Het staat zo gezellig een theepot en een leuke theemuts maakt t compleet.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>