Dag 2334: Dashcam

2016-04-20 15.57.09

Eigenlijk ben ik verzot op gadgets. Het lijkt e geweldig om een drone te hebben en die te kunnen  inzetten als ik wil kijken of het in een wandelgebied wemelt van de loslopende honden. Soms zou ik BAM ergens willen loslaten, maar ik weet natuurlijk niet of er net iemand om de hoek dreigt te komen. Want hoe lief hij ook is, bijzonder goed luistert hij niet als hij heel blij is om iemand te zien. Maar ja, je gaat toch niet rondlopen met een beeldschermpje in je handen, dus uiteindelijk zou ik zo’n drone nooit inzetten voor dat doel. Wel om te kijken of mijn man echt sigaretten gaat halen.

Mijn mannen zijn gek op YouTube compilaties waarop allerlei niet-dodelijke ongelukken te zien zijn. Tegenwoordig worden die heel vak gemaakt met behulp van een dashcam, een camera die je richt op de weg die voor je ligt.  Nou, er zijn een heleboel rare dingen te zien. Van echte ongelukken tot pesterijen op de snelweg en glijpartijen als het vreselijk sneeuwt. Beelden die je niet maakt als je eerst je telefoon uit je tas moet halen. Je kunt op die manier ook beelden maken die vast nog weleens van pas komen als je als getuige wordt opgeroepen.

Zelf zou ik ook graag een dashcam willen hebben, maar dan eentje die ik op mijn fietsmandje kan monteren. Vandaag ging ik even naar de supermarkt en ongelogen: ik ben op de heen- en terugweg weer bijna van mijn rijwiel gereden. Pislink word ik ervan. Op de lagere school heb ik tijdens de verkeerslessen geleerd dat ik te allen tijde op moet letten als ik deelneem aan het verkeer. Dus ik zal ondanks die haaientanden niet half slapend oversteken met mijn fiets. Als ik niet zo goed oplette had ik allang tussen zes plankjes gelegen.

Iedere keer stop ik met trappen als ik de rotonde nader en ik probeer ook een blik te werpen op de bestuurder die met een rotgang aan komt rijden. Turven doe ik niet, maar ik schat dat meer dan 90% van de bestuurders die nog eens een dot gas geven als ze me zien vrouw is. Als een man flauw loopt te doen en Vrouw aan het stuur, bloed aan de muur zegt word ik niet eens boos meer. Nu doe ik niet aan wetenschappelijke onderzoeken, maar als ik kijk naar mijn eigen ervaringen ben ik bijna geneigd te zeggen dat ze dames maar geen rijbewijs meer moeten laten halen.

Op Facebook zie ik weleens beelden van onverlaten die bloempotten uit een voortuin stelen of proletarisch winkelen. Nou, ik zou een wekelijks artikel-met-filmpjes kunnen maken als ik alle bijna-doodgereden ervaringen op een rijtje zou zetten. Dan kan iedereen ook zien dat die wijven me haast altijd recht in mijn gezicht aankijken en dan toch doorrijden. Misschien kan BAM dan een BAMcam dragen. Want men rijdt ook graag keihard af op ons als we aan het oversteken zijn. Het levert vast spannende beelden op en het is bewijs dat er aardig wat hufters in het verkeer zijn. En dat er in dit rotdorp nog gevaarlijker en asocialer gereden wordt dan in menige metropool.

6 gedachten over “Dag 2334: Dashcam

 1. Cindy

  Tja, zou zo mee kunnen doen met je. Ook in Heiloo wordt er aso gereden… Ben zelf vaak op de fiets (elektrisch weliswaar…) tegenwoordig. Maar oh die auto’s… Maar ook die scholieren overigens op de fiets, pfff.
  Moet elke dag een drukke weg oversteken, waar het vaak vaststaat door file omdat een andere weg is afgesloten door werkzaamheden (1 van de grootste redenen dat ik fiets overigens) maar ook al rijden ze heel langzaam, tot bijna stilstand, no way dat ze er een fiets tussen laten om over te steken. Vaak zijn het inderdaad vrouwen die nog een extra dot gas geven.
  Die paar keer dat ik zelf met de auto daar rijd stop ik altijd voor fietsers en geef ze voorrang.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Waarschijnlijk riskeren we iedere dag ons leven door te fietsen. Op de rotonde rijden ze ook keihard door als er zwemvogels over willen steken. Crimineel veel haast of gewoon asociaal? Ik weet het niet. En waarom het altijd vrouwen zijn die je aankijken en vervolgens gas geven begrijp ik al helemaal niet.
   Omdat ik graag nog veel ouder zou willen worden stop ik ondanks die haaientanden maar. Wat heb ik er aan als ik voorrang heb, maar volledig in de kreukels word gereden?

   Reageren
 2. Natasja

  Dat zou wat zijn hè om de dingen die er toe doen vast te leggen.
  Je moet altijd opletten in het verkeer. Voorrang krijg ik en neem ik zeker niet ook al zou het me wel toekomen. Die mensen die een kinderwagen inzetten om te laten zien dat ze voorrang hebben vind ik ook zo onbegrijpelijk! Blijf maar goed om je heen kijken. Je moet er toch niet aan denken..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ben het helemaal met je eens- dan maar even wachten terwijl je eigenlijk voorrang hebt. Zeker als ik met BAM loop!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>