Dag 2417: Kringloopkoopjes (22)

IMG_4080

Eigenlijk hoop ik al weken dat kampeerders hun oude melamine servies zat zijn en het naar de kringloopwinkel brengen. Dat valt reuze tegen, maar ik blijf naar de winkels fietsen, want je weet maar nooit. De afgelopen week heb ik toch weer een paar leuke aankopen gedaan.

2017-05-06 15.50.59

De bordjes met Disneyprinsessen heb ik laten liggen, maar dit ontbijtbord moest mee naar huis. The Sound of Music  is tenslotte één van mijn favoriete films.

2017-04-26 16.50.08

Volgens mij zijn het eet- en drinkbakjes voor huisdieren. Toch maar gekocht, want je weet maar nooit.

2017-04-26 16.50.26

Knalgroen en handig voor de Kikkoman die we naast de sushi en sashimi op tafel zetten. De bakjes zijn van een heel zware kwaliteit melamine.

2017-05-06 15.49.59

Handige bakjes die gezien de onderkant door Conimex op de markt zijn gebracht. Natuurlijk heb ik genoeg schaaltjes voor een rijsttafel voor een man of 100, maar ik moest ze toch kopen.

2017-05-06 15.51.09

Jammer dat ik vroeger niet wist dat HEMA zoveel melamine verkocht. Van een mooie kwaliteit ook nog. Dus nu gaat iets gelijk in mijn mandje als ik HEMA melamine spot.

2017-05-06 15.52.38

Hier ben ik superblij mee. Vooral met het blauwe bestek dat bij IKEA vandaan komt. Helaas is het niet meer verkrijgbaar, dus ik ga in iedere kringloopwinkel op zoek naar meer. Het andere bestek is ook verre van compleet en ik gok dat ik er meer van aantref in de kringloopwinkels die ik bezoek.

2017-05-06 16.03.08

 

De klant voor me had nogal veel af te rekenen, dus legde ik mijn aankopen op de toonbank en ging ik mijn mandje even terugzetten. Op terugweg liep ik langs de bakken met DVD’s en opeens viel mijn oog op deze box met maar liefst 10 verfilmde verhalen van Astrid Lindgren. Eindelijk heb ik Samen op het eiland Zeekraai. Over een paar weken heb ik een televisie op mijn werkkamer en de DVDspeler heb ik er al neergezet. Dan kan ik genieten van deze films.

5 gedachten over “Dag 2417: Kringloopkoopjes (22)

 1. Tam

  Leuke dingen! Ik heb gisteren niks aan melamine gezien wat van goede kwaliteit was.
  Mijn nieuwe stiefmoeder vindt het ook leuk om kringloop winkels te bezoeken. Dus Yay, super gezellig een maatje om mee te snuffelen

  Ik zal het melamine Vd Hema voor je in de gaten houden x

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Gezellig, kringloopwinkelen met je stiefmoeder. Ik hoop binnenkort voor het eerst samen met mijn moeder te gaan, want er schijnt een leuke kringloopwinkel in Leiderdorp te zijn. Fijn dat je voor me kijkt- is er nog iets dat jij graag wilt?

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>