Dag 2425: Langs het kanaal

2016-07-20 09.11.59

We gaan al meer dan een jaar regelmatig met BAM naar een plek aan het kanaal. Daar moeten we met de auto heen en iedere keer is hij er enthousiast. Tijdens het ritje dat niet langer duurt dan toen minuten moeten we tientallen keren tegen hem zeggen dat hij rustig moet gaan zitten. Het helpt nauwelijks, want eenmaal op de plaats van bestemming kan hij niet wachten tot hij mag uitstappen en dan probeert hij naar het water te rennen.

We zagen deze plek al een tijdje vanaf de overkant. Daar wandelden we graag met BAM, maar het was niet zo fijn dat er overal watervogelpoep lag dat hij graag opeet en dat er schapen rondlopen. Dan kan je hem niet loslaten en dat is juist heel fijn voor hem. We lieten hem weleens zwemmen als er geen dieren in de buurt waren, maar we merkten dat de stenen in het water vrij scherp waren. Hij zwom er graag, maar nadat hij een keer met bloedende voetjes terug moest lopen naar het parkeerterrein besloten we toch een keer naar de overkant te gaan.

Daar zaten wel veel mensen, soms met campers en caravans.  Die zijn er af en toe nog steeds, zeker als het een paar dagen lekker weer is. Soms hebben ze een loslopende hond bij zich en dan hebben we geluk als we een stuk verderop kunnen staan om BAM te laten zwemmen. Er ligt ook weleens een man te zonnen in een belachelijk klein zwembroekje. Die wil blijkbaar graag bijkleuren, want hij ligt er al als wij rond kwart over negen aan komen  lopen. We hebben ook al meerdere malen een auto zien staan waarin iemand lag te slapen.

Je wilt daar niet meteen het gekste van denken en dus zeiden we tegen elkaar dat niet iedereen en dak boven zijn hoofd heeft. Maar dan is het wel vreemds dat zo iemand om een uur of elf nog steeds diep in slaap op de achterbank ligt. Er gebeuren dingen langs dat kanaal waar wij geen weet van hebben. Voor ons is het een plek om BAM een groot deel van het jaar te laten zwemmen. Als het tropisch heet is komen we om kwart over negen, als dat niet het geval zijn we er rond elf uur. BAM gaat een uurtje zwemmen en dan wandelen we nog een half uur.

Het stuk gras langs het kanaal wordt ook gebruikt als hondenuitlaatplaats voor de dieren die met hun eigenaars in de nabijgelegen jachthaven liggen. Die zie je uit het hek komen en snel een rondje maken. Er komen mensen die hun hond willen laten zwemmen  of met het hele gezin willen picknicken. Af en toe zien we half ontklede mensen uit de auto stappen die gelijk op  hun meegebrachte klapstoeltjes gaan zitten. Een fantastische visplek schijnt het niet te zijn, want we hebben er nog nooit legergroene koepeltentjes gespot en in al die tijd zagen we slechts één visser op een wankel krukje.

Dat is wat je kunt zien als je overdag naar het kanaal gaat. Maar we hebben wel een idee van wat er gebeurt als wij ‘s avonds op de bank naar een sportprogramma kijken of zitten te Netflixen. Dat menen we op te kunnen maken uit de rotzooi die we daar ‘s ochtends zien liggen.  Om de tien meter staat er een afvalbak, maar daar maken de nachtelijke bezoekers geen gebruik van. Ze gaan graag eten halen bij de McDonalds iets verderop, proppen alles langs de waterkant gezeten naar binnen en laten de verpakkingen gewoon liggen.

Er wordt ook aardig gedronken, zo aan de bier- en energiedrankblikjes te zien. Het gras is aardig platgereden, dus men zal wel niet met de fiets komen. Vanochtend lag er weer ontzettend veel afval, van achtergelaten zonnebrillen tot condoom- en wietverpakkingen. Het is maar goed dat BAM helemaal geobsedeerd is door het water. We zouden niet graag hebben dat hij er ging rondsnuffelen. We gaan er ook maar niet heen als de zon onder is gegaan. Vroeger had ik het misschien gezien als een plek waar je lekker kon feesten, maar tegenwoordig lig ik bijtijds in bed om om kwart over negen naar een zwemmende hond te kijken.

6 gedachten over “Dag 2425: Langs het kanaal

 1. Natasja

  Je hebt een hoop smeerpijpen en dwazen op wereld, die de meest vreemde dingen doen in het bos, parkeerplaats of langs t kanaal. Pas maar goed op voor BAM.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   We houden het in de gaten. BAM is toch alleen gericht op het zwemmen, dus we hoeven niet bang te zien dat hij op zoek gaat naar viezigheid.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   En dat met al die vuilnisbakken. Ze zijn gewoon te beroerd om daar hun afval in te deponeren.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>