Dag 2426: Ziekenhuisselfies

2016-07-21 17.02.40

Hopelijk alleen aan het witte interieur en de ongezellige verlichting zien dat de selfie in het ziekenhuis gemaakt werd. Mijn moeder zal er wel van balen dat haar haar niet netjes zit. Ze mag namelijk niet met schuifspeldjes in behandeld worden en ik ben geen begenadigd dameskapster. Eigenlijk wilden we een kwartier eerder een foto maken, maar ze werd gewoon te vroeg naar de behandelkamer geroepen. Dat overkomt bijna niemand die in een ziekenhuis komt.

Het kind en ik mochten een stuk met haar mee. Het is niet fijn om te zien hoe je moeder op zo’n  vast veel te oncomfortabele bank ligt. Want het is wel de vrouw die jarenlang het middelpunt van mijn universum was. Die mag helemaal niet ziek worden en ze moet minstens zo oud worden als haar eigen moeder. Helaas hebben we daar weinig over te zeggen en het enige dat we kunnen doen is hopen en zorgen dat er bij ieder ziekenhuisbezoek een kind meegaat als begeleiding.

Je zou denken dat het een beetje verdrietige tijd is met al die ziekenhuisbezoeken. Maar mama maakt er juist iets moois van. Vooral tijdens het voortraject leunde ze volkomen op de dochter die alles voor haar regelt. Die hield ons op de hoogte en zorgde ervoor dat we op een online agenda aangeven wanneer wie met mama meegaat. Soms heeft ze alleen een bestraling van tien minuten, af en toe heeft ze wel drie afspraken.

Een paar weken geleden is er iemand begonnen met het maken van selfies met mama. Die werden dan in onze WhatsApp-chat geplaatst en dan kon iedereen zien hoe het met haar ging. Er verschenen ook foto’s van een etende mama. Wat voor nieuws ze had gekregen- daarna moest er iets lekkers gegeten en gedronken worden. Descartes zei Ik denk, dus ik ben en in onze familie wordt dat denken meestal vervangen door eten.

Op verzoek van mama heeft het zusje dat veel weet van drukwerk al die foto’s afgedrukt en in een spiraalband gezet. Dat boek ligt op de koffietafel en iedereen die langskomt moet het bekijken. Mama is trots dat al haar kinderen en hun geliefden altijd klaarstaan voor haar. Ze schijnt tegenover de artsen een beetje op te scheppen over de begeleiding die zij heeft. En nu maar hopen dat de dames en heren medici begrijpen dat ze hun stinkende best moeten doen om iemand die zo geliefd is beter te maken.

8 gedachten over “Dag 2426: Ziekenhuisselfies

  1. Pippi Bericht auteur

   Wij boffen al tientallen jaren met onze moeder. Ja, we hopen dat ze helemaal beter wordt. We willen graag dat ze net zo oud wordt als haar moeder.

   Reageren
 1. Natasja

  Ohhh Ellen ondanks de ellende geeft dit bericht ook een groot gevoel van moed, positiviteit en diepe liefde weer! Laat het de artsen maar zeker duidelijk zijn dat ze hun stinkende best moeten doen!! Wat heb je toch een prachtige moeder! XX

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Mama geniet zo van de dagelijkse aanwezigheid van een kind dat het haar kracht geeft. Maar ze is wel erg moe en wij vetrekken nadat ze thuisgebracht is. Ze probeert ons wel over te halen om te blijven eten, maar daar trappen we niet in. Want we horen later altijd dat ze direct is gaan rusten.

   Reageren
 2. chucky1012

  Ahhhh gossie wat een liefde in jullie familie en we hopen natuurlijk dat jullie moeder, schoonmoeder, oma beter wordt.
  De artsen zullen zeker hun best doen.
  Prachtige foto…..

  Xx

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Wij hebben de beste moeder, schoonmoeder en oma van de hele wereld. Ze heeft altijd voor ons klaargestaan en nu is het aan ons om haar overal in te steunen. Dat gaat vanzelf, want we houden enorm veel van mama.
   xx

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>