Dag 2530: Met een papje

2016-11-02-15-41-40

Zal je net zien: op de dag dat Geitenbreier Frank Noya is overleden lag er geen enkele bloemkool in de supermarkt. Ook geen lekker papje om de groente mee op te leuken. Want natuurlijk wilde ik gelijk iets eten waar Ome Willem over zong. Geitenbreier Frank was degene die met een papje ten gehore bracht. Ome Willem heeft mijn jeugd extra gezellig gemaakt en behalve Teun, Toon en August waren daar de Geitenbreiers. Een legendarisch televisieprogramma en het is verdrietig dat alleen Ome Willem en Toon nog in het land der levenden zijn.

Frank Noya werd 12 dagen na mijn vader geboren. Mijn vader is al jaren dood, maar de papjesgeitenbreier is bijna 83 geworden. Toen ik op Facebook las  dat de contrabassist overleden was keek ik naar zijn foto en moest gelijk aan mijn vader denken. Toen ik kind was waren er niet zoveel Indo’s op televisie. Ja, Tante Lien kwam en zij haalde er veel naar de studio. Maar in het kinderprogramma van Ome Willem viel hij op, die man met het zwarte haar en het getinte gezicht. En ja, destijds aten wij regelmatig bloemkool met een papperig kaassausje.

Er zijn ons in 2016 al heel wat muzikanten ontvallen, maar aan niemand heb ik zulke warme jeugdherinneringen als aan de man die samen met Ome Willem, Harry Mooten en Harry Bannink de Geitenbreiers vormde. Nu nog kan ik het beginlied met het broodje poep en het eindlied Deze vuist op deze vuist meezingen. Een meisje ben ik niet meer, maar ik ben wel iemand die op de ongelukkigste momenten moet plassen. Ieder nadeel heeft een voordeel en ik ga de rest van de avond op YouTube van al die oude beelden genieten.

4 gedachten over “Dag 2530: Met een papje

    1. Pippi Bericht auteur

      Ik denk dat er heel veel leeftijdgenoten zijn die met veelplezier naar De Film van Ome Willem hebben gekeken :)

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>