Dag 2585: Stoepkrijt

2017-04-08 13.47.32

Toen ik het krantenbericht zag schoten mijn ogen richting de datum. Want het leek een 1-aprilgrap, maar het was toch echt 6 april. Een stoepkrijtverbod, hoe kom je er op? Dat het niet de bedoeling is dat je het asfalt van de snelweg verfraait met krijt snap ik nog wel. Het volkalken van winkelstoepen is niet lollig voor de winkelier die op die manier constant moet vegen en dweilen. Maar zelfs ik zal stoepkrijtende kinderen niet wegjagen.

Misschien is het krantenartikel wel de reden dat ik de laatste dagen verdacht veel krijtkunstwerken mag bewonderen op de route naar het winkelcentrum. Het zou zo maar kunnen dat ouders hiermee protest voeren. Of ze laten hun kinderen buiten tekenen zolang het nog kan. Alhoewel, onze lokale bromsnorren geven foutparkeerders in onze wijk ook nooit een prent. Dus zal het wel loslopen.

Maar het idee dat kinderen hun creativiteit niet meer de vrije loop kunnen laten gaan irriteert me. Wat moeten ze dan? Binnenzitten en de controllers maar weer oppakken? De hele woensdagmiddag virtueel moorden in plaats van op straat vitamine D opdoen en iets moois op de stoeptegels tekenen? Ach, er zijn vast kinderen die Jordi is gek opschrijven, maar zo’n boodschap kan de ouder/verzorger desnoods met het omkiepen van een emmertje water toch doen verdwijnen?

Zelf zie ik graag grafitti. Hele skatebanen en muren zijn hier voorzien van tags en mooie afbeeldingen. Nou, ik zie liever een volgespoten muur dan in elkaar geschopte abri’s. Omdat het in ons land veelvuldig regent zal ik maar besluiten dat ik in een grap getuind ben. Want wie een stoepkrijtverbod bedenkt en/of steunt is een minkukel die nooit lol in het leven heeft gehad en geen liefde koestert voor kinderen. Zulke mensen ken ik toevallig, maar zelfs zij gaan niet zover. Als een betrouwbaar iemand zegt dat het geen geintje is ren ik maandag naar de speelgoedwinkel. Kan ik later de subversieve oma uithangen.

4 gedachten over “Dag 2585: Stoepkrijt

 1. chucky1012

  Nou zeg moeten de kinderen de hele dag binnen zitten met een headphone op en/of staren naar hun mobieltje of tablet.
  Zitten ze de hele dag op hun kamer.
  Laat ze heerlijk buitenspelen en krijten…..
  Leuk om te hinkelen ;-)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Zoals ik net tegen Natasja zei: hopelijk is het een grap. Want zoveel kwaad kan het toch niet?

   Reageren
 2. Natasja

  Nou ja zeg! Zal het echt….?
  Hier in de wijk ook opvallend veel stoepkrijt tegengekomen, nu ik dit lees.
  Hoop idd dat het niet waar is, laat ze lekker krijten. Zou echt Belachelijk zijn!

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>