Dag 2650: Kringloopkoopjes (18)

IMG_4080

2017-02-24 15.49.55

Het plaatje met een verhaaltje over Loeki, Rieki en Wieki kreeg je vroeger cadeau bij een pak Biotex. Nog steeds ben ik dat wasmiddel staan uit de tijd dat ik regelmatig een propvolle tas voetbaltenues mee naar huis kreeg. Dan lag de boel urenlang te weken in het bad.

Kerstmuziek vind ik leuk om naar te luisteren. Vooral als het liederen betreft die gezongen worden door een zangeres waar ik een zwak voor heb. Dat is zeker het geval als het om Jessye Norman gaat.

Aan de box met ouwe rotzooi ontbreekt helaas 1 CD, maar er is nog genoeg dat ik straks even op mijn iPod ga zetten.

2017-02-25 16.20.46

Toch nog iets van melamine kunnen bemachtigen: een witte beker.

2017-02-25 16.25.59

Altijd leuk om te hebben, zo’n operaboek. Lekker om doorheen te bladeren terwijl ik naar mooie muziek luister.

2017-02-25 16.31.30

Het schattige hondje had ik natuurlijk al, maar het nepbontje kocht ik vorige week voor een euro. Ooit ga ik het dragen.

2017-03-03 14.29.58

Toen ik een heleboel wierook bestelde kreeg ik er een geurend wasfiguurtje bij. De enige branders hier in huis zijn stevig aangetast door resten ingebrande patchouli olie, dus ik had een nieuwe nodig.

2017-03-03 14.30.10

Mijn man is helemaal verzot op een tang waarmee hij vlees en vis omdraait. Het ding is een ramp om schoon te maken. Daarom nam ik deze twee barbecuetangen voor hem mee. Dan gooi ik dat andere ding straks weg.

2017-03-03 14.30.24

Mijn schoonvader kon me wel schieten als ik even snel gokte wat ergens de afmetingen van waren of wat de uitkomst van een som was. Idioot genoeg zat ik er altijd erg dicht bij. En zeg nou zelf- soms maakt het toch niks uit. Ja, als je tapijt moet bestellen. Maar niet als je aan een vage kennis wilt vertellen hoe groot je slaapkamer ongeveer is. Toch heb ik er het rolmaatje even bijgehaald en inderdaad: dit dienblad is ongeveer 20×30 cm.

2017-03-03 14.31.40

Deze serie van Enid Blyton ken ik helemaal niet. Jammer dat deel 10 ontbreekt, maar die vind ik vast nog wel ergens . De boekjes kostten €1 voor 6 boekjes, dus nam ik twee Billie Bradley boeken waar ik er vroeger een paar van had en twee Leni Saris romannetjes.

2017-03-04 14.01.26

Familie en (kinderen van) vrienden mogen altijd boeken lenen en een groot deel hoeft niet eens teruggegeven te worden. Deze ongelezen boeken komen misschien wel terecht op leeslijsten van kinderen die ik ken. Daarom ga ik ze maar gauw lezen.

2017-03-04 14.01.37

 

Voor de uitzending van Live Aid ben ik ooit een dag lang mijn huiskamer niet uitgeweest. De DVD box heb ik inmiddels aangeschaft en vandaag vond ik dit juweeltje in de kringloopwinkel om de hoek. Prachtige foto’s en mooie herinneringen.

4 gedachten over “Dag 2650: Kringloopkoopjes (18)

  1. Pippi Bericht auteur

   Ik had graag wat meer melamine gekocht, maar er ligt tegenwoordig niet veel meer. Misschien als het campingseizoen aanbreekt en mensen een nieuw servies willen.

   Reageren
 1. chucky1012

  Zulke mooie en fijne aankopen had je gedaan!
  Ik zie veel herkenbaars.
  Toen die actie met veel muziek een dag op televisie was geweest ging ik alleen maar snel tussendoor naar de toilet ;-)

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>