Dag 2651: Bij de boekenkast

2012-10-21 20.38.44

Bekende mensen en zij die dat zouden willen worden laten zich graag fotograferen voor een welgevulde boekenkast. Als ze zelf boeken schrijven vind ik het niet zo vreemd- vaak zie ik achter hen titels in verschillende talen staan. Eigenlijk vind ik dat iedereen een keer moet poseren voor de eigen boekenkast. En niet voor een verzameling Billy’s in de dichtstbijzijnde IKEA, iets dat mensen schijnen te doen om hun datingprofiel mee op te leuken. Dan staan er labels op de foto en wie goed kijkt ziet dat ze in het Zweedse woonwarenhuis voornamelijk Zweedse boeken in de kasten hebben staan.

Zelf heb ik een huis vol boeken en als ik bij iemand komt die boekenkasten heeft staan ga ik altijd even kijken. Het kind kwam een keer geschokt vertellen dat er bij een vriendje waar hij die middag gespeeld had geen boek te bekennen was. Toen las hij nog veel en vond hij het niet meer dan normaal dat iedereen honderden boeken op de kamer had. Dat zal wel niet de reden zijn waarom hij bovenstaande foto heeft gemaakt, denk ik. Hij was waarschijnlijk in de woonkamer bezig met een iPad.

Misschien ga ik hem wel een keertje fotograferen bij zijn boekenkast en dan zou ik ook een kiekje kunnen schieten van mijn man voor de enige boekenkast die hij weleens goed heeft bekeken. Die staat vol met jaargangen National Geographic, dus iets dat men voornamelijk inkijkt vanwege de foto’s. Zelf zou ik niet meteen weten voor welke boekenkast ik gefotografeerd wil worden. Daarvoor heb ik nou eenmaal te veel. Nog wel, want ik geef de laatste tijd weleens iets weg.

Er zijn boekenkasten vol kinderboeken, chicklits, spannende boeken, vertaalde en Nederlandse literatuur. Maar ik heb ook nonfictie, naslagwerken en Engelstalige literatuur. Of doe ik de bank opzij en ga ik voor de stapels modebladen liggen? Eigenlijk vind ik het een beetje stom om mezelf te laten portretteren voor een boekenkast. Het is wat opschepperig- kijk eens: ik kan lezen! Maar op de kiek gaan met Helmers is helemaal stom. Dan zeg je: moet je zien hoe hebberig ik ben.

4 gedachten over “Dag 2651: Bij de boekenkast

  1. Natasja

    :-D Ben je toch een lekker ding! Ik zeg liggend op de bank met zoveel mogelijk boeken als mogelijk is en een kiekje van je nagellaktafel. Showen die handel!

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>