Dag 2652: Eng

IMG_5804

Van verschillende kanten heb ik gehoord dat er een vervolg komt op de cultserie Twin Peaks. In het begin van de negentiger jaren werd het op televisie uitgezonden en ik zat iedere week aan de buis gekluisterd. Dat was trouwens een heel klein toestel en het stond onder een tafel en dan lag ik op een paar kussens met mijn snufferd bijna tegen het scherm aan. Daar heb ik vreselijk veel spijt van gehad, want ik heb nu nog weleens een enge droom van alle angstaanjagende beelden die ik zag.

Uiteindelijk heb ik twee seizoenen gezien. Er kwam later nog een prequel, maar toen durfde ik niet meer te kijken. En nu dus een soort vervolg. Wat het precies wordt weet ik niet eens, want ik durf de artikelen die erover zijn verschenen niet te lezen. Straks zie je die griezel weer die alle ellende op zijn geweten had. Terwijl hij hoogstwaarschijnlijk niet eens echt eng is. Maar die starende ogen zal ik nooit vergeten. Tijdenlang durfde ik zelf nauwelijks in de spiegel te kijken. Een paar weken geleden heb ik een ebook over de serie gedownload en ik weet niet of ik ‘m hou.

Bij daglicht, in een kamer vol huisgenoten, heb ik het doorgebladerd. Met een bonzend hart, want ik was hartstikke bang dat er enge foto’s in zouden staan. Er was er eentje die op het randje was en ik denk dat ik het boek ongelezen ga verwijderen. Naar de nieuwe serie ga ik niet kijken. Mijn man waarschijnlijk wel, want die houdt wel van enge beelden. Dan ga ik wel in bed spannende boeken lezen waarbij ik ook soms nare dingen in mijn hoofd zie. Maar blijkbaar blijven die niet lang hangen.

Toch ben ik best benieuwd of er acteurs uit de eerste seizoenen zullen aantreden. Laatst zag ik Special Agent Cooper nog ergens opduiken en het viel me op dat de man er nog zeer patent uitziet. Zou Harry S. Truman ook nog steeds zo snoezig zijn? Of die leuke Dennis die ik als Denise nog mooier vond? Mijn absolute favoriet was trouwens Deputy Hawk. Als ik van mijn man hoor dat hij een rol speelt in het vervolg ga ik misschien even kijken. Half verscholen achter manlief, dat dan weer wel.

 

4 gedachten over “Dag 2652: Eng

 1. Natasja

  Heb er nooit naar gekeken en als ik jou stuk lees moet ik dat ook maar niet doen. Hou ook niet van dit genre. Kan gelukkig wel slapen hoor maar vind er gewoon niks aan.

  Reageren
 2. chucky1012

  Dit had ik nooit gezien!
  Van griezelige films hou ik niet.
  Dan zou ik het liefst snel onder mijn dekbed wegkruipen…..
  Anders ga ik naar dromen….

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>