Dag 2653: Tea Topics Vraag 24

IMG_5825

Nu ik al een tijdje aan het kwakkelen ben met mijn gezondheid ben ik geneigd om mijn man zijn zin te geven als we op een dag miljoenen op de bank hebben. Hij houdt van tropische temperaturen en hij schijnt zonder sociale contacten te kunnen. Hij ziet zichzelf wel wonen op een onbewoond eiland. Waar natuurlijk een gigantisch huis met al het moderne comfort bij hoort. Dus niet alleen om de paar meter een stopcontact en meerdere badkamers met lekker warm water, maar ook gas om op te koken. En hij kan al helemaal niet zonder WiFi.

Mij is dat allemaal wat te geïsoleerd. Mijn familie en vrienden moeten binnen een paar uur op de stoep kunnen staan als ze dat willen en ik vind het leuk om tijdens het wandelen met BAM mensen te groeten en af en toe praatjes te maken. Daarbij hou ik niet zo van strandden waarop ik verbrande voeten oploop. Het lijkt me erg vervelend dat er geen kringloopwinkels zijn en dat ik ieder lakje moet laten invliegen. Daarbij wil ik het mijn kind niet aandoen, want hij onderneemt graag leuke dingen met zijn vrienden.

Het lijkt me het handigst om ergens te wonen waar ik de taal spreek of redelijk makkelijk onder de knie kan krijgen. En het is met alle politici die allemaal beloven dat het veel beter zal gaan als je op hen stemt ook wel fijn als niet blijkt dat je op een eiland terecht bent gekomen dat onder toezicht van een dictator staat. In veel landen is het klimaat aantrekkelijker dan hier en als ik heel veel geld heb is het ook niet zo erg dat je dat nodig hebt om een beetje behoorlijk te kunnen leven.

Mijn man wil het liefst ergens wonen waar het lekker warm is, mij boeit dat niet. Als het hier warm is zit ik toch altijd binnen. Net als BAM. Waarschijnlijk wordt het dan toch een eiland voor de Zweedse kust. Als ik het voor het zeggen heb. Maar het kind zal het niet willen en ik wil hem graag in de buurt hebben. Omdat ik heel veel van hem hou en ik graag wat aanloop wil hebben als ik uiteindelijk in het bejaardentehuis terechtkom. En er zijn wel meer mensen die ik regelmatig wil zien.

Alleen als we opeens rijk worden zullen we na gaan denken over emigratie. Want we zitten hier best goed. We volgen nu alle debatten en luisteren braaf naar de verkoopraatjes van de dames en heren die zetels willen binnenharken. En we blijven maar zweven. Want het lijkt verstandig, dat naast elkaar leggen van de beloften die men ons doet. Maar hoeveel blijft daarvan over als er geregeerd wordt? Goed, als ik dan toch moet kiezen in welk land ik graag zou willen wonen: een jaartje in een grote Britse stad. Maar dan mag BAM niet weer niet mee. Bah, wat een stomme vraag weer.

4 gedachten over “Dag 2653: Tea Topics Vraag 24

 1. Natasja

  Wat lastig hè.. maar voor een jaar met alle gemakken voorzien en een hoop geld, doe mij dan maar New York :-) met de kleintjes hè, dat dan weer wel. Dan denk ik ook niet aan de politiek, want Trump die gek zou het nog verpesten ook..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Uiteindelijk ben ik best tevreden over het land waarin ik woon. En je hebt gelijk: met een zak geld kan ik bijna overal een jaar gaan wonen.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>