Dag 2654: Project Plant (2)

IMG_5830

Een plant in leven houden kost me behoorlijk veel moeite. En dat terwijl ik na aankoop van mijn primula obconica netjes heb opgezocht hoe vaak ik water in het potje moest doen. Na twee dagen leek mijn plantje te verzuipen en toen vergat ik prompt langs te lopen met een juskom vol water. Op een gegeven moment werden de bladeren wat slap en begonnen de bloemen er zielig uit te zien.

Volgende week heb ik de plant precies een maand en ik hoop dat mijn reddingswerkzaamheden op tijd komen. De vergeelde bladeren en de gestorven bloemen zal ik verwijderen en er mag ook wel een beetje water bij. Het is maar goed dat ik niet vooruit ben gelopen op een goede afloop, want ik ben geen natuurtalent als het gaat om plantenverzorging. Mijn proeftijd ga ik verlengen en als de primula op 15 april nog leeft koop ik er een plant bij. Misschien ga ik voor de zekerheid voor een vetplantje, cactus of yucca.

 

6 gedachten over “Dag 2654: Project Plant (2)

 1. Myrna

  Nou goed van je zeg !! Dat lukt mij niet. Ik weet namelijk niet als de plant dood gaat of ik hem te veel of te weinig water heb gegeven.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het lijkt me zo leuk om een huis vol planten te hebben, maar ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat het niet voor mij weggelegd is.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik weet niet of de primula een maand lang in leven blijft hoor. Maar ik probeer het natuurlijk wel.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>