Dag 2655: Hardlopen

2017-03-09 16.46.34

Mijn kind heeft gym als examenvak en een onderdeel daarvan is het afleggen van 5 kilometer. Het is de bedoeling dat je eerst een hardlooplogboek bijhoudt en langzaam toewerkt naar het lopen van die afstand. Maar het kind was veel te laat begonnen en was in de voorjaarsvakantie geblesseerd omdat hij bij het voetballen keiharde schoppen had gekregen. Aan het logboek moet nog gewerkt worden, maar de 5 kilometer stond vandaag op het programma.

Spannend, want hij traint nog niet lang genoeg om te voelen hoe hij de afstand in moet delen. Tijdens de trainingen met zijn vader wordt hij gecoacht en hoeft hij zelf niet veel na te denken. Toen hij vanochtend het huis verliet was hij dan ook een tikje gespannen. Jongens van 17 luisteren niet altijd naar hun vader, maar als zo’n oude man verstand heeft van hardlopen en er ook betrekkelijk goed in was moet je wel.

Toen hij vanmiddag de tuin in kwam zag ik al aan zijn gezicht dat hij het aardig gedaan moest hebben. Je mocht er 30 minuten over doen, vertelde hij. Als je de afstand in 22 minuten kon lopen kreeg je een 10. Wat denk je dat mijn tijd was, mam? vroeg hij op het moment dat hij over de drempel stapte. Eh, 25 minuten wellicht? Welnee- het jong had de 5,25 kilometer in drie rondjes van 1,75 kilometer afgelegd in 20 minuten en 48 seconden. Zodra hij zijn diploma heeft gehaald melden we hem aan bij de plaatselijke atletiekvereniging.

8 gedachten over “Dag 2655: Hardlopen

  1. Pippi Bericht auteur

   Zo snel had ik niet verwacht dat hij zou zijn. Ben erg trots op hem. En zijn vader die hem erbij geholpen heeft.

   Reageren
   1. chucky1012

    Dat kan ik goed begrijpen!
    Hier is er één die ooit de marathon van R’dam had gerend.
    Ooit moest ik op school de plas rond rennen…
    Ik had gelopen.

    Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Mika liep stage bij de atletiekvereniging, dat hoort ook bij zijn examenvak LO2. Gisteren kwam hij terug en vertelde dat hij had afgesproken dat hij terug zou gaan om mee te doen met een training. Je weet dat ik geen tijgermoeder ben, maar ik wil wel dat hij gaat atletieken. Zonde om dat talent te verspillen.

   Reageren
 1. Myrna

  Hulde aan de hardloper en aan Ronald !!! Super. Elke keer zal Mika zijn grenzen verleggen. Dit geeft hem veel zelfvertrouwen en super de steun van papa. Tyler heeft vanmorgen ook een marathon gelopen. Deze jongen is een sporter in hart en nieren.
  Hardlopen, boksen ,wedstrijdzwemmen , hij blinkt uit. Alleen voetbal heeft hij niks mee

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Wow! Wat is jouw Tyler sportief zeg! Ik hoop dat Mika doorgaat met hardlopen, want ik denk dat hij er aanleg voor heeft. Ronald zal zijn uiterste best doen om Mika te stimuleren. Want van mij leert ie niks. Heerlijk, een zoon die niet van voetbal houdt :)

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>