Dag 2656: Plaatjes die mijn leven veranderden (4)

IMG_5851

Deze LP werd in 1978 uitgebracht. Het jaar waarin het de tweede achtereenvolgende keer niet lukte om wereldkampioen voetballen te worden en ik een lastige puber was. Het was een tijd waarin ik alles om me heen observeerde en van een paar dingen hevig in de war raakte. De tijd van het zoeken naar mijn identiteit en het begaan van stommiteiten. Het duurde nog een paar jaar voordat ik tegen een vreselijk vriendje opliep dat ik had moeten dumpen toen hij rare dingen over de legendarische groep Chic ging zeggen.

Daar wil ik niet veel over zeggen. Hij vond de heren en dames namelijk niet erg chic. En dat kwam wat rot uit zijn strot. Hij was niet bijzonder muzikaal, dus ik vraag me af of hij heeft meegekregen wat de man die op de hoes staand tegen de stoel leunt allemaal heeft gedaan. Chic begon als discoband  en heeft moeten meemaken dat hun platen publiekelijk verbrand werden door lieden die de dansmuziek niet meer aan konden horen. Wat de zangeressen (op de hoesfoto staan er twee, bij de bandinfo meer) zijn gaan doen weet ik niet. Maar wel dat bassist Bernard Edwards en drummer Tony Thompson niet meer leven.

Van Nile Rodgers ben ik bijna idolaat. Hij heeft als gitarist en producer gewerkt aan platen die het erg goed hebben gedaan. David Bowie, Madonna, The Power Station, Robert Palmer, Duran Duran, Sister Sledge en Daft Punk- wie heeft daar niet op staan swingen? Af en toe doe ik dat nog steeds, maar alleen als de menselijke huisgenoten er niet bij zijn. Het is allemaal begonnen met Chic en deze plaat, C’est Chic, was hun tweede. Vooral CHIC Cheer en Le Freak draai ik graag. Het is fijne disco/funk die niet gedateerd klinkt. Of ik heb erg gedateerde ideeën over muziek, dat kan ook.

Als ik deze LP opzet is het feest. Bij CHIC Cheer denk ik aan Jacobse en Van Es, de heren van de Tegenpartij. Tijdens veel van hun capriolen hoorde je dat nummer en als ik het ritme hoor zie ik de tuttige herenschoenen van F. en de cowboylaarzen van Tedje. Het had speciaal voor de mannen van het voormalig Simplisties Verbond geschreven kunnen zijn. Het is allemaal heerlijk om naar te luisteren. Echt vreemd dat ik niets van Chic op mijn Greatest Disco Hits CD’s heb kunnen terugvinden.

6 gedachten over “Dag 2656: Plaatjes die mijn leven veranderden (4)

  1. Pippi Bericht auteur

   De laatste tijd luister ik erg veel naar disco. Misschien maar eens een Spotify playlist maken.

   Reageren
 1. chucky1012

  Mooie songs!
  Nile Rodgers had ik gezien met Chic op het North Sea Jazz Festival en hun waren tijdens het geweldige optreden zo goed.
  Maar voor hun traden Hall & Oates op.
  Toen liep Nile langs en mijn vriendin en ik hadden van hem een handkusje gehad.
  Ook hadden we hem gesproken.
  Die man heeft zoveel songs geschreven voor diverse artiesten die er grote hits mee hadden gehad en die men nooit vergeten zal.
  Dus die artiesten zijn grote beroemdheden.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik heb het NSJF op YouTube bekeken. Geweldig! Een handkus van Nile Rodgers- jullie boffen maar.
   Ja, wat heeft die man veel beroemdheden aan hits geholpen. Een levende legende is het.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>