Dag 2657: Autolak

IMG_5871

Tussen de twee autostoelen voorin zit een armsteun met een bakje dat je tijdens het rijden open kan maken om een snoepje uit de geheime stash van mijn man te halen. Toen ik dat vanmiddag deed zag ik opeens iets liggen dat ik niet eerder opgemerkt had. Nou ben ik een type dat lipstick op zijn kraag nog niet eens zou zien, maar wat ik zag maakte me meteen nieuwsgierig. Het leek wel een flesje nagellak.

Was het een roze lipstick geweest dan had hij direct een kaakslag van me gekregen, maar het flesje wilde ik eerst van dichtbij bekijken. De kleur vond ik namelijk nogal intrigerend. Die zou ik in mijn zak steken voordat ik me als een furie zou gaan gedragen. Maar ik zag al snel dat er logo’s van bekende Italiaanse automerken op het flesje en dat het dus ging om lakje om beschadigingen mee te behandelen. Retoucheren, heet dat geloof ik.

Ooit stond ik op het schoolplein op mijn man te wachten. Hij was toen nog een nieuwbakken vriendje. Een paar leerlingen vroegen me belangstellend wat voor auto hij had. Dat was geen moeilijke vraag: een rode! Natuurlijk hebben ze me uitgelachen. Daarom is het maar goed dat ik nu weet dat de Alfa Romeo waarin wij ons verplaatsen niet zomaar zwart is. Nee, het kleurtje is 846/A. Nuttige informatie die helaas wat minder interessant is nu we allebei een smartphone hebben en elkaar altijd kunnen bereiken.

4 gedachten over “Dag 2657: Autolak

    1. Pippi Bericht auteur

      Ik krijg het flesje niet open- ik had het best even over twee lagen basecoat willen proberen :)

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>