Dag 2658: Gezellig

2017-03-12 21.25.18

Zo, nu staan er twee dezelfde en één vanuit een ander standpunt genomen foto’s op mijn Facebook tijdlijn. Want vandaag ben ik weer eens gezellig samen geweest met de vriendinnen die ik alweer een hele tijd ken. We zien elkaar veel te weinig, want twee van ons hebben kinderen en een man in de ploegendienst en de ander heeft het niet minder druk met werk, familie en vrienden. Vandaag heb ik mijn 17-jarige lekker een paar uur op zijn hondenbroertje laten passen, iets dat ik vrijwel nooit doe. Maar moeder wil ook weleens iets leuks doen en dus ging ik gewoon weg.

We hebben urenlang zitten kletsen. Van lichtelijke roddelpraat tot gesprekken over onderwerpen die echt heel heftig zijn. Het is fijn om vriendinnen te hebben waarmee je over alles kunt praten. En er valt ook altijd genoeg te lachen. Dat ik ooit heb kunnen denken dat ik zonder vriendinnen kon leven. Het komt waarschijnlijk omdat er tussen ons geen greintje jaloezie heerst. Wij gunnen elkaar het beste en kunnen ervan wakker liggen als één van ons een zware tijd meemaakt. Over elkaar wordt nooit geroddeld, dat weet ik zeker.

Inmiddels ben ik alweer thuis en zit ik nog steeds uit te buiken. We hebben kaasfondue gegeten en voor twee van ons was het heerlijk om lekker rustig aan tafel te zitten. Geen kinderen op te helpen met eten, geen gezeur met een onwillige puber en een bedelende hond. Zoiets zorgt ervoor dat je zonder erbij stil te staan veel meer eet dan normaal. Thuis eet ik nooit kaasfondue omdat mijn mannen het niet lekker vinden. Nu heb ik heerlijk stukjes stokbrood, mandarijn, champignon en ananas in de vloeibare kaas gedoopt en ervan gesmuld.

We zaten trouwens voor het eerst in het nieuwe huis van één van ons te eten. We hebben een rondleiding van haar en haar vriend gehad. We hebben nu allemaal een grotemensenhuis. Dat vind ik heel fijn voor de meiden die allebei meer dan twintig jaar jonger zijn dan ik. Daar merk ik overigens niks van. Maar dat komt vast omdat we nooit samen uitgaan. Want dat hou ik niet meer zo goed vol. Als we zouden gaan dansen en/of drinken zou ik het leeftijdsverschil wel snel voelen. Het is nooit in ons opgekomen om dat eens te doen. Samen winkelen is al vermoeiend genoeg.

Na een hele gezellige dag keerde ik huiswaarts met een tas vol presentjes. Ook miskoopjes kunnen ze goed aan mij kwijt, want ik ben overal blij mee. De komende tijd kan ik weer lekker douchen en lakken. En daarna wierook aansteken. Straks ga ik lekker swatchen en genieten van de cadeautjes. Het is allemaal zo mooi. Maar de echte cadeaus zijn natuurlijk die twee meiden. Want zij zorgen er maar mooi voor dat een oude vrouw weer thuiskomt vol energie.

2017-03-12 21.21.25

6 gedachten over “Dag 2658: Gezellig

 1. Elis

  ‘Over elkaar wordt nooit geroddeld, dat weet ik zeker.’
  Wat mooi, ik dacht namelijk precies hetzelfde toen jullie weer onderweg naar huis waren. Ik prijs me gelukkig met zulke lieve vriendinnen. We kunnen samen lachen en huilen en zoals je schreef gunnen we elkaar alles. Dat maakt ons hecht en onze vriendschap bijzonder!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   We zijn alweer meer dan tien jaar bevriend, ieder van ons heeft een en ander voor de kiezen gekregen en we doen ons best om elkaar zo vaak mogelijk te zien. Het is een bijzondere vriendschap- we zijn met z’n drieën en het gaat al jaren goed!

   Reageren
 2. chucky1012

  Leuk en zulke lieve vriendinnen met wie je een gezellige dag had gehad!
  Fijn dat jullie samen tijd hadden om een dag uit te gaan…..
  Mooie zulke prachtige kadootjes en fijne aankopen.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Als ik zo’n dag met mijn vriendinnen heb gehad kom ik vol energie terug. Heerlijk, dat kletsen en gezellig eten.

   Reageren
 3. Natasja

  Wat een heerlijke dag! Fijne lieve vriendinnen zijn van onschatbare waarde. In tijden van nood leer je je echte vriendinnen kennen. Koester ze maar :-)

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>