Dag 2659: Zeehond

2017-03-13 19.06.49

Vanochtend hoorde mijn man dat hij vandaag toch vrij kon nemen en toen besloten we al snel om naar het strand te gaan. Dan mag ik Blaze gaan halen omdat ik niet wil dat Pebbles verdrietig wordt dat ze niet mee kan. Want ook zij is erg dol op mijn man. Daarbij wil ik BAM op een betere manier kennis laten maken met Hera. Maar dat hoeft niet meer, want die is terug naar haar oude huis. Binnenkort ga ik een keertje alleen met Pebbles op stap. Lekker het dorp in, want met zo’n hond mag je nog weleens een winkel binnen lopen.

De jongens hebben zich erg goed vermaakt. Blaze gaat de zee liever niet in, maar BAM holde toch een paar keer achter een houten plank aan. Hij was net op weg naar zijn vader toen ik me helemaal rot schrok. In het water zag ik namelijk een donker hoofd. Nou, dan weet ik weer dat ik veel spannende boeken heb gelezen, want de schrik sloeg me om te hard. Het zou toch niet gebeuren dat er opeens een lijk aan zou spoelen? Echt, mijn hart ging vreselijk tekeer.

Gelukkig bleek binnen een seconde al dat er een levend lichaam aan vast zat: het bleek een zeehond te zijn. Ze hebben BAM niet meer het water ingestuurd, want stel je voor dat hij de zeehond leuk vindt en er achteraan wil zwemmen. Nu weet ik trouwens helemaal zeker dat ik nooit meer in de zee ga zwemmen. Ten eerste schijnt de stroming er zeer gevaarlijk te zijn en ten tweede moet ik er niet aan denken dat ik opeens een dier tegenkom. Voor mij met mijn watervrees is dat enger dan eng. Zo’n zeehond zie ik liever op een foto.

Mijn man zei meteen dat ik een foto moest maken. Helaas is een zeehond niet makkelijk vast te leggen. Achter de golf in het midden van de foto kan je een klein zwart stipje zien. Je moet me maar op mijn woord geloven dat het de zeehond is. Want anders dan bij een dolfinarium staat ‘ie niet met een gestreepte bal te jongleren. Het zal me benieuwen of we de volgende keer weer een zeehond zullen zien. Ooit vertelde iemand me dat ze daar zaten, maar ik geloofde die persoon niet, want ik kon me niet voorstellen dat ze daar in dat vieze water rondzwommen. Maar vanaf nu kijk ik niet alleen naar de hondjes, maar ga ik ook lekker naar de zee staren.

4 gedachten over “Dag 2659: Zeehond

    1. Pippi Bericht auteur

      Maar ik schrok wel enorm! Nu weet ik dat er zeehonden rondzwemmen en ik ga de volgende keer echt zoeken.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>