Dag 2660: Kringloopkoopjes (19)

IMG_4080

Misschien is het een suffe theorie, maar ik hoop dus dat het binnenkort een weekje hartstikke lekker weer wordt. Dan gaan mensen aan de voorjaarsschoonmaak beginnen en komen ze wellicht op het idee om een nieuw campingservies te kopen. Dan valt er voor mij heerlijk te kringloopwinkelen, want ik wil altijd wel wat ouwe meuk hebben. Als het tenminste van melamine gemaakt is.

IMG_6079

Deze bloempot is niet van melamine, maar van aardewerk. Door het schattige dessin kon ik het niet in de winkel laten liggen. Als ik ooit besluit mijn slaapkamer op te kalefateren zal ik zeker met dit potje naar de verfmengmachine lopen. Op dit moment zit mijn primula in de pot. Maar dat zou best een aflopende zaak kunnen zijn.

IMG_6076

Weer iets onzinnigs dat ik niet wilde laten liggen. Helaas doet de DVDspeler op mijn iMac het niet. Binnenkort ga ik de speler van zolder halen, want ik heb zin om naar de gebroeders Gibb te kijken en luisteren. Jeugdsentiment hè.

IMG_6080

Het is nogal wat knip- en plakwerk. Niet alleen de foto, maar ook de nummers op deze CD. De platenmaatschappij wilde overduidelijk meeliften op het succes van de drie tenoren die in de jaren negentig zoveel furore maakten. Het is een echte verzamelCD. Die ik kocht om te horen hoe de heren wereldberoemde aria’s brengen. Dan doen ze best goed, maar mijn favorieten zijn nog altijd Jussi Björling en Franco Corelli.

2017-03-14 16.17.43

Van dit Annie/Fiepboek had ik nog nooit gehoord. Gelukkig lag het in een kringloopwinkel op me te wachten. Over een paar maanden moet ik maar weer eens een stapel kinderboeken lezen om in de Kinderboekenweek met een paar aanraders te kunnen komen.

2017-03-14 16.18.43

De boeken met de gifgroene ruggetjes zijn niet eerder gelezen. Wie brengt nou zulke mooie ongelezen boeken naar de kringloopwinkel?  Nou, ik ben er blij mee, want ik heb een boel klassiekers destijds overgeslagen. Kruistocht in spijkerbroek heb ik opnieuw gekocht, want ik heb het exemplaar van het kind doorgegeven aan een kind dat wel van lezen houdt. En achteraf wil ik het boek toch in de kast hebben als ik iets wil opzoeken.

IMG_6078

Het is van helderblauwe melamine en je kunt het gebruiken om deksels van potjes conserven op te lichten. Dan kost het openen minder spierkracht. Nu nog een paar potjes kopen om het uit te proberen.

2017-03-14 16.25.16

Dit schaaltje heeft een hoog waar heb dat nou voor nodig- gehalte. Het kind is dol op paasontbijtjes, dus in 2017 dek ik de tafel met veel gele en roze spullen.

2017-03-14 16.24.55

Natuurlijk heb ik een RVS taartschep- twee zelfs. Deze van melamine is niet eens erg mooi, maar laten liggen was er niet bij.

2017-03-14 16.24.10

De melamine bekers die ooit te koop waren bij Albert Heijn zijn mooi van kwaliteit en ik vind dit een hele mooie blauwtint.

2017-03-14 16.23.47

Inmiddels kan ik wel een soup kitchen beginnen, want ik heb erg veel soepkommen. In de winkel zeg ik tegen mezelf dat ik een hele grote familie heb en dat het handig is om veel serviesgoed in huis te hebben.

2017-03-14 16.22.31 2017-03-07 15.24.23 2017-03-07 15.24.12

Als je niet genoeg drinkt val je om, zegt mijn moeder. Aan de bekers zal het niet liggen.

2017-03-07 15.23.22

Best een vies kleurtje. Maar omdat de kom al zo oud is mocht ‘ie mee naar huis. Misschien een keer een bruin/oranje feesttafel maken?

2017-03-14 15.31.48

De prullenbak is ooit van mijn werkkamer na de slaapkamer van het kind verhuisd toen een goede vriend van hem na een feestje bleef slapen. Er is gelukkig niet in gespuugd, maar nu blijkt dat mijn kind er opeens rotzooi in gooit. De bak mag hij dus houden en ik heb een knalrode voor mezelf gekocht.

2017-03-14 16.17.08

 

Deze wat aanstellerig ogende handschoenen moest ik hebben. Vroeger kocht ik heel veel handschoenen in tweedehandswinkels, tegenwoordig liggen ze er niet meer. Net nu ik ze nodig heb, want ik wil mijn handen in de zomer goed beschermen tegen fel zonlicht. Als ik tegen die tijd niets beters vind ga ik gewoon naar buiten met fluwelen handschoenen tot aan mijn ellebogen. Die andere zijn nog langer. De handschoenen waren niet geprijsd en toen kreeg ik ze samen mee voor een euro.

2 gedachten over “Dag 2660: Kringloopkoopjes (19)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>