Dag 2661: Gestemd

2017-03-15 17.28.54

De afgelopen weken werd er bijna net zo vaak naar een uitzending over politiek als naar voetbalwedstrijden gekeken. Gisteren pakte mijn man nog snel een debat mee voordat hij zich druk ging maken over een wedstrijd. En voordat ik besloot te vertrekken naar de slaapkamer keek ik nog even snel of er iets was dat mij ervan zou weerhouden tot in het stemhokje door te gaan met zweven.

We hadden onze keuze gemaakt toen we laat in de middag naar een basisschool in de buurt liepen om onze stemmen uit te brengen. Mijn man liep gelijk met zijn stembiljet een hokje in, ik wachtte even tot het dwergenhok leeg was. Daar trachtte ik het biljet met beleid uit te vouwen, maar dat bleek best moeilijk te zijn. Toen ik het eenmaal had neergelegd wist ik niet eens meer waar mijn partij stond. Het was een beetje donker in het hok en toen stond ik toch twee keer met het rode potloodje boven het verkeerde rijtje.

Het is allemaal gelukt. Het stemmen dan, want ik ben niet in staat scherpe foto’s te maken. En dat terwijl ik werkelijk mijn best gedaan heb om alle stappen op de gevoelige plaat vast te leggen. Leuk om aan het kind te laten zien. In december hoopt hij 18 te worden en dan heeft hij de stemgerechtigde leeftijd bereikt. Laten we hopen dat het de eerste keer dat hij gaat stemmen het ergens over gaat, dat het geen referendum betreft dat de dames en heren politici terzijde schuiven.

We hebben deelgenomen aan het hele proces en gebruik gemaakt van het recht om te stemmen. Hoogstwaarschijnlijk gaan we in de nabije toekomst schrikken van de hoeveelheid water die bij de wijn wordt gegoten. En ik hoop maar dat er nog iets overblijft van de beloftes die zoveel mensen naar de stembureaus hebben weten te krijgen. Of ik wakker kan blijven tot alle stemmen geteld zijn weet ik niet. In ieder geval hoop ik dat ik na het openen van de krant niet zo schrik als op 9 november.

2017-03-15 17.28.55-3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>