Dag 2662: Föhn

IMG_6107

Ongeveer 25 jaar geleden kreeg ik van een zusje een mooie föhn cadeau. Die wordt hier nog elke dag gebruikt. Toen ik nog werkte waste ik mijn haar dagelijks en moest ik het drogen omdat ik natuurlijk niet met nat haar op de fiets wilde zitten. Tegenwoordig is mijn kind degene die altijd met zijn kapsel bezig is. Inmiddels zijn er haardrogers te koop die de haren veel sneller droog krijgen, maar ik peins er niet over om een nieuwe te kopen.

Dit exemplaar doet al tientallen jaren waarvoor ik het ooit graag wilde hebben. Maar ik heb er ook vaak kleding mee gedroogd en laarzen mee voorverwarmd. Tegenwoordig gebruik ik ‘m trouwens vaker dan ooit. De prijsstickers van kringloopwinkel Rataplan plakken namelijk meer dan goed. Het lijkt wel of ze met superlijm vastgezet zijn. In de winkel hangen bordén waarop staat dat je de stickers met warme lucht uit een föhn kunst verwijderen.

Lang ben ik eigenwijs geweest en ging ik ze te lijf met een in wasbenzine gedrenkt hydrofiel washandje. Dat stonk verschrikkelijk en het zal ook niet goed zijn voor je handen. Maar ik was te lui om mijn föhn naar beneden te slepen. Tot ik besloot het toch maar eens te proberen. En verrek: al na enkele seconden kon ik de sticker verwijderen zonder dat er lijmresten bleven zitten. Mijn nagels bleven heel en de klus was binnen de kortste keren geklaard.

Nog even en ik koop een fancy föhn voor het kind en blijf zelf stickers verwijderen met behulp van mijn geliefde, bijna antieke haardroger. Dat gaat niet gebeuren hoor. Want van de meeste nuttige huishoudelijke voorwerpen en spullen voor mijn uiterlijke verzorging heb ik maar één exemplaar. Aan duizenden boeken, CD’s en nagellakjes heb ik niet genoeg, maar als er een snoer aan vastzit hebben we er alleen twee als het kind er ook zo nodig eentje op zijn kamer moet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>