Dag 2663: Bali

Deze foto werd gemaakt door Elisabeth. Of Erik. In ieder geval kreeg ik dit prachtplaatje via whatsapp toen ze samen op vaklantie waren.

Deze foto werd gemaakt door Elisabeth. Of Erik. In ieder geval kreeg ik dit prachtplaatje via whatsapp toen ze samen op vakantie waren.

Reislustig ben ik niet en ik heb al helemaal geen belangstelling voor het land waarin mijn ouders geboren zijn. Misschien had ik samen met mijn vader moeten gaan, maar dat is nu niet meer mogelijk. Mijn moeder wil niet meer naar Indonesië omdat zij er voornamelijk minder prettige herinneringen aan heeft. Maar ik vond het wel heel leuk toen mijn vriendin er samen met haar vriend heen ging.

Op haar Facebookpagina hield ze een mooi fotoalbum bij en daar keek ik regelmatig naar omdat ik weet dat ze altijd fraaie foto’s maakt. Ze gingen naar Bali, een eiland dat heel veel toeristen trekt. En ik begrijp best waarom, want het album leek wel een verzameling ansichtkaarten. Behalve dan het kiekje dat ik een nagelsalon werd gemaakt. Voedselfoto’s zag ik ook dagelijks langskomen.

Daarop kon ik zien dat je op Bali ‘s ochtends bami of nasi kunt eten. Het zou voor mijn man een paradijs zijn. Hij heeft al vaker aan mij gevraagd of ik geen zin zou hebben in een vakantie op Bali. Maar ja, zelfs al zou hij mij kunnen overhalen- we hebben BAM en die neem je niet zomaar mee. Hem achterlaten in een pension is nog ondenkbaarder. Dus ik zie het in dit leven niet meer gebeuren. Dat heeft me nooit verdriet gedaan. Totdat ik bovenstaande foto zag.

Dat terwijl ik geen kerkganger ben. Tijdens werkweken en vakanties liep ik wel een godshuis binnen, maar dat deed ik meer voor mijn reisgenoten. De tempel hierboven vind ik mooi. De buitenkant althans. Als je binnen staat maak je natuurlijk geen foto’s. Als ik me erin verdiept zou hebben wist ik natuurlijk waarom het dak zo hoog was en wat de betekenis is van al die beelden. Misschien toch maar eens een boek over Indonesië gaan lezen. Wie weet word ik er wel reislustig van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>