Dag 2665: Feest

2017-03-19 20.48.58-2

Vandaag was het dan echt de dag van het feestje van mijn zusje en haar man. Dus stonden we een dag later weer voor de deur van het Nootdorpse café en deze keer konden we gewoon doorlopen naar binnen. We werden al snel door een ander zusje gefotografeerd voor het album dat op een tafel met een paar pennen lag zodat iedere aanwezige iets bij zijn of haar foto kon schrijven. Een heel leuk idee, zo’n instantalbum.

2017-03-19 20.48.58-3

Mama en Tante Maud, al tientallen jaren bevriend. Je zou toch niet zeggen dat deze dames samen meer dan 160 jaar oud zijn?

2017-03-19 20.49.30-1

Misschien is hun geheim wel een glaasje wijn drinken.

2017-03-19 20.49.30-2

Mijn broertje en zijn gezin. Direct nadat de foto gemaakt was gingen we de dansvloer weer op. Want het was een supergezellig feest. Er stonden leuke mensen achter de bar, er was een DJ en ook nog een zanger. Gespecialiseerd in Nederlandstalig en dat was prima. Alleen had hij dat liedje over de tulpen uit de hoofdstad niet hoeven zingen. Maar goed, we hadden net op het televisietoestel bij de bar gezien dat de club uit 020 met een schamel puntje uit de havenstad verdween, dus werd er slechts hier en daar bommen op  in plaats van tulpen uit gemompeld.

Het was een tijd geleden dat ik op een verjaardagsfeest was waar gedanst werd. Deze keer zelfs op muziek die thuis nooit en te nimmer gedraaid wordt. Met de polonaise heb ik niet meegedaan, maar ik heb wel een eenvoudig dansje gedaan met de zanger. Gelukkig heeft het kind dat niet gezien- hij zou zich geschaamd hebben.

2017-03-19 20.49.30-3

Bij het raam waren tafels waaraan men ging zitten als er gekletst ging worden. Mijn oom en tante waren ook gekomen. Die vonden het ook een bijzonder idee dat al hun nichtjes nu 50 jaar of ouder waren. De laptop rechts op de foto is van een neefje dat via dat ding communiceert. Hij kwam samen met zijn doventolk, een hele leuke vrouw die er bijna altijd bij is als we een familiefeestje hebben.

2017-03-19 20.49.30-4

Waarschijnlijk stond iedereen aan de bar een drankje te halen,want toen de foto genomen werd was het best druk. Even later heb ik mijn kind meegenomen om hem te laten zien aan mensen die we jarenlang niet gezien hebben. Wat ik erg fijn vond is dat hij niet gevraagd heeft om alcoholische versnaperingen. Hoef ik me wellicht geen zorgen te maken? Zijn vader en ik drinken ook zelden, misschien gaat het bij hem net zo.

2017-03-19 20.48.58-4

 

Mijn moeder heeft me de afgelopen weken wel tien keer opgebeld om te zeggen dat ik iets moest zeggen. Dat vindt ze leuk. Maar ja, er komt een dag dat de tent leegloopt als ze mij aan zien komen lopen met een A4tje in mijn hand. Ze wilde ook nog eens dat ik met een leuk liedje op de proppen zou komen. Gelukkig bleek een half uur voor het feest dat mijn broertje dat gedaan had. Stonden we met onze mobieltjes in de hand een lieve, toepasselijke tekst op de muziek van De Vlieger van Hazes te zingen.

Met een microfoon in de hand vroeg ik eerst om mama’s aandacht- ze moest erbij zijn, want ze had me zo gepusht. Het kwam goed uit, dat liedje, want dan kon ik een soort inleiding doen. We hebben keihard gezongen, ik hoorde mama oeh! roepen toen we de regel We staan hier voor lul, voor Ap en Emmie zongen. Volgens mij hebben de jarigen ervan genoten. Het was een geweldig feest en dat maakte weer goed dat BAM heel eenzaam was geweest en vast de nieuwe buren gek heeft gejankt.

5 gedachten over “Dag 2665: Feest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>