Dag 2681: Gezellig licht

2017-04-04 13.45.49

Mijn man is degene hier in huis die van gezelligheid houdt. Misschien steek ik wat vaker kaarsjes aan, maar hij koopt graag bloemen en zo. Voordat we samen gingen wonen had ik lege vensterbanken die hij snel vulde met planten die helaas een snelle dood stierven. Vandaag waren we aan het winkelen bij Lidl toen hij opeens op de proppen kwam met LED lampen die verschillende kleurtjes op de muren konden werpen.

Er waren net twee lampen stukgegaan en die wilde ik vervangen door LED lampen van de drogisterij of Action. Maar ja, ik vergeet zulke dingen. Toen zag hij lampen waar een afstandbediening bij zat. Eigenlijk vond ik het grote onzin, want als ik in de woonkamer zit heb ik wel wat anders te doen dan naar leuke kleurtjes van een lamp kijken. Maar hij wilde ze allebei zo graag hebben dat hij aanbood de boodschappen te betalen. De lieverd. Hij was zeker vergeten dat hij alles hier betaald.

2017-04-04 13.46.04

Hij heeft thuis de verpakking opengeknipt en ik geloof niet dat hij gelezen heeft wat er allemaal op de verpakking staat. De twee lampen heeft hij direct geïnstalleerd en hij was zowaar zo slim om slechts één afstandbediening te gebruiken. De andere heeft hij netjes opgeborgen. Die kunnen we gebruiken als de batterij leeg is of als het ding kaduuk is. De derde lamp dreigt hij in de slaapkamer te gebruiken. Nou, daar heb ik helemaal geen feestlichtjes nodig. Het enige licht dat je daar ziet komt van mijn iPad als ik voor het slapengaan nog een stukje ga lezen.

Inmiddels is het buiten lekker donker en hebben we de gordijnen dichtgetrokken. Verrek, dat staat eigenlijk best leuk. Hij heeft een paar knoppen ingedrukt en nu zie je om de paar seconden een ander kleurtje. Hij ziet er niks van, want er is voetbal op de televisie en ik ga na het tikken van dit stukje de was ophangen en een paar kledingstukken strijken. Misschien hangt hij de derde lamp wel op het toilet, zo zei hij zojuist. Dan zetten we ‘m op blauw als het kind weer een feestje geeft. Kijken of er iemand teleurgesteld terugkeert van een bezoekje aan het kleinste kamertje.

2017-04-04 20.15.29

2 gedachten over “Dag 2681: Gezellig licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>