Dag 2683: Teruggeven

IMG_6545

Het zilveren kettinkje met het LOVE hangertje ligt weer in het doosje. Het hangt niet langer om een ranke meisjesnek. Toen het kind het via een vriend weer terug kreeg heeft hij het eerst gewassen voordat hij het opborg. Oh, wat zonde, was mijn reactie die sloeg op het sieraad dat voor niks was aangeschaft. Jij mag het wel dragen hoor, zei het kind dat toch een beetje verdrietig was. Daarna kreeg hij nog eens verkering, maar zij gaf de vriendschapsring niet terug.

Dat maakt niets uit hoor. Want die ene ketting ligt hier maar ergens in de kast. Die gaat hij echt niet meer aan iemand anders geven en ik vind het ding niet bij mezelf passen. Overigens heb ik zelf ook nog een paar dingen die ik misschien beter had kunnen teruggeven. Daar dacht ik destijds niet eens aan toen ik de gulle gever in kwestie de rug toekeerde. Nu zie ik af en toe iets en vraag ik me af of ik de spullen wel moet houden.

Gekregen boeken en CD’s horen daar overigens niet bij. Alhoewel het dingen zijn die je niet aan iedereen geeft vind ik ze toch niet persoonlijk genoeg om er nare herinneringen bij te hebben als ik ze hier aantref. De groene tas gebruik ik nooit en de operajas en de riem van zijn tante hangen ongebruikt in de kast. Maar echt moeite heb ik met een ring van kunsthars. Vroeger kreeg ik daar altijd veel opmerkingen over en misschien draag ik dat Italiaanse design daarom niet meer.

Binnenkort ga ik mijn vriendinnen eens vragen wat zij doen met spullen die zij van een ex hebben gekregen. Het zou best zijn dat één en ander op een vreugdevuur is beland. Trouwringen liggen natuurlijk ergens op de vuilnisbelt. Het is allemaal niet belangrijk, maar toen ik het doosje met de ketting zag liggen werd ik toch wel benieuwd. De kunsthars ring stop ik later in de verkleedkist van de kleinkinderen en de ketting misschien ook wel. Wat doe jij met dingen die je kreeg van iemand die allang uit je leven is verdwenen?

 

4 gedachten over “Dag 2683: Teruggeven

  1. Pippi Bericht auteur

   Nou ja, in ieder geval zijn de niet-teruggegevn spullen die hier liggen niet erg kostbaar :)

   Reageren
 1. Natasja

  Is een lastige vraag.. zelf hoef ik het niet terug, heb het toch uit liefde gegeven.. Dat de ring niet terug is kan ook iets moois betekenen, dat ze toch de relatie koestert en het bewaard. Als ze het zou weggooien, kan het misschien beter teruggegeven worden. Is ook wel weer pijnlijk lijkt me.. Zou het voor mij zijn iig..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik denk er maar niet meer aan. Zo belangrijk is het niet en dat kettinkje mag weg. Wie het wil hebben mag het zeggen.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>