Dag 2684: Project Plant (3)

IMG_6548

Het valt me enorm tegen, dat plantenproject. Zo’n primula obconica zou zo makkelijk in leven te houden zijn, maar nog geen twee maanden na aankoop is het net of ik naar een potje gewokte spinazie kijk. Het plantje stond sinds half februari op de koffietafel in een woonkamer met een heel groot raam. Aan gebrek aan zonlicht zou het niet moeten liggen. De eerste dagen ging er een flinke scheut water in de pot, maar dat mocht niet baten.

Maar echt dood zag mijn primula er niet uit en dus mocht ‘ie blijven staan. Voornamelijk om dat ik niet toe wil geven dat ik geen groene vingers heb en alle planten een vroegtijdige dood laat sterven. Dat is balen, want opeens zie ik overal mooie planten. Zelfs in de supermarkt zijn fraaie exemplaren te koop. In kringloopwinkels kijk ik regelmatig of er nog mooie bloempotten in de schappen liggen.

Mijn man kijkt af en toe hoe het mijn experiment gaat. Hij zegt niks, maar ik weet dat hij eigenlijk diep wil zuchten. Als hij niet zo goed kon koken zouden we niet oud worden en blijkbaar geldt dat ook voor de planten. Nou moet ik wel toegeven dat ik erg teleurgesteld was toen de plant na een maand op apegapen lag. En dat ik daarna prompt vergat om water in de pot te gieten.

Toch geef ik niet op. De tweede bloempot is al gekocht, maar daar komt pas iets in als de eerste plant blaakt van gezondheid. Om dat voor elkaar te krijgen heb ik ‘m belachelijk veel water gegeven en in de vensterbank in de keuken gezet. Het lijkt zowaar te helpen. Binnen een etmaal zag de primula er al beter uit. Hopelijk gaat de plant nog een keer bloeien en dan kan ik aan nummer 2 beginnen.

IMG_6552

4 gedachten over “Dag 2684: Project Plant (3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>