Dag 2686: Waslijn

2017-04-09 15.54.36

Als voorspeld wordt dat het 20 graden wordt ga ik niet meteen een bezoek aan het strand, een barbecue en een zomerse outfit plannen. Op het strand lopen we graag met de honden, ook als het een beetje koud is. Misschien doen we dat liever, want dan zijn er geen andere honden. Sinds mijn man een keer tijdens het aansteken van de barbecue onbedoeld rooksignalen naar een ander deel van het continent stuurde hebben we het ding weggedaan en ik loop alleen met blote armen en benen als de mussen dood van het dak vallen.

Vanochtend zijn we met BAM naar het kanaal geweest zodat hij lekker kon zwemmen. Mijn man liep zonder jas in zijn t-shirt, ik had mijn halflange leren jas gewoon aan. En toen we na dik een  uur weer thuis waren ging ik doen wat ik graag doe op een fijne warme dag: wassen en de boel aan de waslijn laten drogen. Geen kamers meer vol wasrekjes, maar alles buiten zodat het wasgoed lekker gaat ruiken.

Als ik meedoe aan een enquête moet ik aankruisen dat ik huisvrouw ben terwijl ik echt een hekel heb aan het huishouden doen. Alleen de was doen vind ik leuk- inclusief ophangen en strijken. Mijn man houdt de weersverwachting altijd scherp in de gaten en kijkt dan wanneer we wat leuks kunnen doen met BAM. Maar ik weet dat het nog een tijdje duurt voordat ik zonder jas de deur uit kan. Dus verheug ik me op fijne temperaturen en plan ik het wassen van het beddengoed.

Morgen is het niet meer zo warm en dan kan ik lekker gaan strijken. Als het niet regent gaan de dekbedovertrekken, de hoeslakens en de slopen gewoon aan de waslijn. Dan ga ik met BAM op de bank zitten en zodra het weer betrekt ren ik gauw naar buiten. Het allerfijnst van zomerse temperaturen vind ik het feit dat de openslaande deuren daadwerkelijk open kunnen staan, dat er frisse lucht naar binnen komt en BAM de tuin in kan stormen als er weer een keffertje langsloopt.

10 gedachten over “Dag 2686: Waslijn

 1. Tam

  Ik houd ook van de was buiten hangen , heerlijk
  Heb vandaag wel frikandellen en spek bbq gehad Hahaha mmmmmm
  X

  Reageren
 2. chucky1012

  Het was prachtig weer!
  Fijn als de was buiten droogt en fris ruikt.
  Vandaag is het zeer fris en waait het flink.
  Helaas is het deze week somber gesteld wat het weer betrefd.

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Vandaag had ik ook wel wat buiten kunnen hangen, want de zon scheen en het waaide. Misschien morgen weer een poging wagen.
   Xoxo

   Reageren
 3. Natasja

  Ohhh wat was het gisteren zalig weer! Hebben er zo van genoten..
  Was buiten hangen is idd heerlijk, maar doe het nooit.. Ze poepen altijd op m’n schone was :-( Dan maar een wasrek id woonkamer, hoe lelijk ook maar die staat er standaard haha. Gaat alleen weg als er visite komt :-)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het komt hier zelden voor dat de vogels op het schone wasgoed poepen. Vroeger, toen ik bij mijn ouders woonde, gebeurde het veel vaker. Hier staan de wasrekken ook vaak op de kamers waarin niemand slaapt.

   Reageren
   1. Myrna

    Ja dat haat ik ook. Ik haat alle huishoudelijke karweitjes. Ik ben er niet voor gemaakt. Er zijn veel leukere dingen in het leven. Toch ?

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>