Dag 2687: Opgeruimd

2017-04-09 16.37.17

Dat ik weer eens opgeruimd heb zal niemand verbazen. Want het is hard nodig. Inmiddels zijn alle vakken van de open kasten onder handen genomen. Eerlijk gezegd voornamelijk om mijn melamine collectie op te kunnen bergen, hoor. Maar ik had ook veel te veel oude tijdschriften en kranten bewaard. Misschien mis ik wel artikelen die ik graag had willen lezen, maar ik kan niet alles blijven bewaren. Dan maar een wat slechter figuur slaan bij het eerstvolgende potje Trivianten.

In de woonkamer hebben we een boekenkast met drie kastjes met een deurtje ervoor. In het kastje van het kind zit alleen speelgoed, in die van ons hebben we onze administratie gepropt. Wat mijn man erin heeft zitten weet ik niet, wel wat ik al jaren met een gevoel van schaamte voor de buitenwereld verborgen heb gehouden. Mijn chaotische instelling heeft ervoor gezorgd dat ik mijn zaakjes lang niet op orde had. En dus had ik een plank vol paperassen die ik voor de zekerheid maar niet weggooide.

Toen ik nog een salaris had maakte ik er een potje van. Altijd gaf ik meer uit dan ik binnenkreeg en dat leidde ertoe dat ik bankenveloppen niet eens meer opende. Ooit kreeg ik wel iedere dag een bankafschrift binnen, maar toen ik naar de bank moest fietsen voor enveloppen om overschrijvingen in te verzenden kreeg ik er genoeg van. Voortaan deed ik mijn financiële zaken online, kon ik niet meer rood staan en had ik geen kredietkaart meer. Het waren de beste beslissingen die ik ooit op administratief vlak maakte.

Over mijn problemen met de belastingdienst zal ik het maar niet hebben. Daar wil ik wel over kwijt dat tussen de Rotterdamse belastingambtenaren een geweldige man zit die me geruststelde en voor me op zoek ging naar een oplossing. Er komen nu nog twee blauwe enveloppen per jaar en die brengen goed nieuws. Mijn studieschuld is eindelijk afbetaald en ik heb ook geen uitkering meer. Zo, alles wat met al het financiële gedoe te maken had is lekker weggedonderd.

Nu is de plank niet eens leeg, want er liggen fotoalbums, felicitatiekaarten en een paar gebruiksaanwijzingen. Die mogen er gerust blijven liggen. Binnenkort ga ik de andere plank in het kastje aanpakken. Daar zit een hoop rommel in. Verpakkingen van smartphones en tablets en allerlei kabeltjes. Plus allerlei stekkertjes horen bij apparaten die allang op de schroothoop liggen. In ieder geval voel ik me opgelucht dat al het papierwerk dat samenhing met gerommel met geld morgen met de kraakwagen mee gaat. Het bevalt me wel, dat opruimen.

 

7 gedachten over “Dag 2687: Opgeruimd

  1. Pippi Bericht auteur

   Netjes is het hier nog lang niet, maar ik ben blij dat er al heel veel in de kliko is gegooid.

   Reageren
 1. Myrna

  Ik vind opruimen vreselijk maar als ik het gedaan heb geeft het me wel een fijn gevoel in mijn hoofd. Ik kan moeilijk opruimen , ik verplaats de zaken gewoon. Sinds de verhuizing en we nu kleiner wonen lukt het wel beter moet ik zeggen. Ik heb niet meer zo veel spullen.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ooit zal ik wel kleiner moeten wonen- een kamer in het bejaardentehuis of zo. Dus moet ik de komende tijd maar doorgaan met opruimen.bWant je bent 90 voor je het weet. Hoop ik.

   Reageren
 2. Natasja

  Wat een heerlijk gevoel is dat als je iets hebt opgeruimd waar je al lang tegenaan zit te hikken.. zeker als er nog meer ‘bagage weggegooid’ kan worden.
  Hier precies hetzelfde, ben er nog lang niet maar wat ik heb gedaan voelt ontzettend goed!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Gewoon iedere dag iets weggooien- kleine stapjes. Ik ben erg opgelucht dat ik al dat papierwerk kwijt ben.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>