Dag 2689: Afvallen

IMG_6590

Als ik op social media kijk wordt er aardig wat afgelijnd. Tja, het is april en voordat je het weet is het strandweer. Dan moeten er bikini’s gedragen worden. Of het gaat om het omlaag brengen van een BMN. De ene is al een tijdje bezig en de ander doet sinds kort wat Linda de Mol ook doet. Als ik de berichten lees heb ik respect voor het doorzettingsvermogen van de lijners en vraag ik me af waarom ik het snoepen niet kan laten.

Misschien had ik toch die weegschaal niet moeten weggooien. Het kind heeft een goede vriendin die laatst op bezoek kwam. Hij vroeg me of ik BAM even in de bench wilde doen. Want ze weegt maar 49 kilo, mam, zei het bezorgde kind. Ach, dat gewicht kwam me bekend voor. Zo weinig woog ik toen ik zijn vader ontmoette. En toen het meisje door de tuindeur kwam zag ik dat ze net zo klein was als ik. Nooit geweten dat ik ooit tenger ben geweest.

Hoeveel ik in meer dan 20 jaar ben aangekomen weet ik niet. Maar er moet wel wat af. Als iemand me vraagt hoeveel ben ik geneigd 10 te zeggen. Als ik me aansluit bij de Weight Watchers moet dat mogelijk zijn. Althans, het is gebleken dat anderen het kunnen. Gisteren ging ik boodschappen doen, want we hadden geen aardappelen meer. Omdat ik geen zin had om te fietsen ging ik lopend naar de supermarkt.

In de aardappelzak zat 5 kilo. Die hebben we binnen anderhalve week wel op. De aardappelen gingen in een stevige katoenen tas en zo strompelde ik naar huis. Want wat was het een zware last. Niet dat ik omviel, maar ik stond wel bijna te juichen toen ik de carport had bereikt. Toen realiseerde dat ik iemand volg die “zomaar” 20 kilo is kwijtgeraakt. Dat gewicht kan ik niet eens dragen! Kijkend naar de zak bedacht ik dat 5 kilo afvallen al heel wat is. Waarvandaan zouden die hompen overtollig gewicht dan verdwijnen?

Zouden er 6 tot 8 superbinten van mijn middel kunnen wegsmelten? Twee per dij? Zit er voor het gewicht van een paar extragrote kruimige aardappelen vet in mijn lichaam? Tegenwoordig draag ik weleens kleding maat 38, dus ik weet dat er zeker 5 kilo af moet. Niet om in een bikini te passen, maar voor mijn BMI en omdat ik weet dat ik belachelijk veel snoep. Morgen ga ik nog ontbijten met twee pakjes verkruimelde Liga en sinaasappelsap uit zo’n jerrycan, maar daarna ga ik wat beter letten op het suikergehalte van mijn eten.

Morgen zoek ik even een rokje uit waar ik inmiddels uitpuil. Want een weegschaal ga ik echt niet meer kopen, dat leidt tot dwangmatig wegen. Gelukkig heb ik genoeg lekkere thee in huis zodat ik de mierzoete fruitsapjes in de winkel kan laten staan. Die heerlijke groene erwten bestaan voor meer dan 80% uit suiker en Toblerones loop ik straks zo voorbij. Daarom wens ik iedereen die aan het lijnen is heel veel succes en laat ik me toch door twee dames inspireren. We kunnen het!

10 gedachten over “Dag 2689: Afvallen

 1. YuSt

  Zeker weten dat je dat kunt. Afvallen mag, het moet niet.
  Echter je botten worden ook brozer en die moeten nog steeds dat gewicht sjouwen. Ik hoef ook niet een lijf van een 20-jarige. Ik wil mijn lijf, wat goed voelt.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Als je weet hoeveel ik snoep weet je dat ik af kan vallen. Ik schat dat ik zeker twee kilo suiker per week naar binnen werk en dat is bespottelijk veel. Ik wil het lijf van iemand die zichzelf in bedwang kan houden!

   Reageren
 2. Cindy

  Haha, ben ik dat van die 20 kg? Leuk dat je nu ook gemotiveerd bent. En als je echt wil, dan lukt alles.
  Afvallen is een feestje met WW. Vanavond lekker pangasius gegeten, met frietjes uit de Airfryer, en
  broccoli met kaassaus (ok, beetje teveel kaassaus… moet kunnen af en toe)
  Daarvoor een pan verse tomatensoep gemaakt, 0 punten, en hij is goddelijk geworden. Morgen met een magere tonijnsalade. Verheug me er nu al op!
  Ik kan alles eten, maar met mate, en ik snoep niet ;-)
  Succes!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Tuurlijk had ik het over jou, Cindy-min-4zakken-aardappelen! Vond het zo goed van je. En dan lees ik ook nog regelmatig dat je heerlijk eet en soms wat snoept.
   Ik ga wat minder eten, stoppen met snoepen en suikerrijk voedsel links laten liggen. Bedankt voor de inspiratie!

   Reageren
   1. Cindy

    Ik heb weekpunten bij Weight Watchers, en daar doe ik elke week iets lekkers van. De ene week extra lekker eten (lees: vet eten haha, een pizza ofzo, of biefstuk met patat bij Loetje) en de andere week bv donuts van Dunkin Donuts.
    En dan de overige 6 dagen me netjes aan de punten houden :-)
    Leuk dat ik je inspireer!

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Die zak aardappelen was een eye-opener hoor. Dat gewicht kan ik echt wel missen. Als ik zie dat je je heus nog wel iets lekkers kunt veroorloven ga ik geloven dat ik me ook aan een dieet moet kunnen houden. Hoe ik het ga doen weet ik nog niet, want zoals je weet wordt er bijna iedere dag lekker voor me gekookt.Verwacht geen updates omtrent mijn gewicht, want aan wegen doe ik niet. Maar misschien laat ik straks wel zien dat ik al mijn kleding weer pas.

     Reageren
 3. Natas

  Whaaa wat goed dat je ook mee gaat doen! Ik doe het ook op mijn eigen manier en eet echt heel lekker. Snoepen vervangen voor een gezond tussendoortje. Een handje omgebrande noten, een bakje yoghurt (neem gewoon de lekkere volle met nog een deel vanille yoghurt er doorheen) rauwkost en zijn heel veel mogelijkheden.
  Op naar -5 dan ben je weer dat mooie tengere meisje, alhoewel ik je prachtig vind met je maatje 38. Daar kan ik alleen maar van dromen en is niet haalbaar.
  Maat 40/42 is mijn streven. Wil af van XL/44!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik moet nog even uitvinden wat ik kan snacken zonder dat het gelijk op mijn dijen gaat zitten :) Vanaf vandaag koop ik geen snoep meer voor mezelf en dat gaat zeker een kilo suiker per week schelen.
   Succes!

   Reageren
 4. chucky1012

  Jij kan het echt!
  Ik had het ook gedaan er is zoveel meer wat je wel kan eten.
  Las 1 dag in de week in bijvoorbeeld op vrijdag, zaterdag of zondag om dan iets heerlijks te eten.
  Maar overdrijf het niet.
  Ik doe nergens suiker in.
  Maar ook als ik kook gebruik ik geen zout.
  Drink veel water.
  Ik heb nog veel meer tips.
  Je loopt natuurlijk ook veel met BAM en dan zal je zien dat de overtollige kilo’s snel verdwijnen.
  Je hoeft er niet als een jong model uit te zien.

  Véél succes….

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dank je! Ik stop eerst met snoepen. Wel af en toe een koekje, maar geen groene erwten, trekdrop, chocolade en andere suikerbommen meer. Kijken of dat helpt.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>