Dag 2690: Verkeersinformatie

2017-04-13 17.01.41

Jaren geleden kocht ik een mobiele telefoon omdat steeds meer telefooncellen kapot waren gemaakt. Daarna bleek SMS handig voor de communicatie met vriendinnen en kon ik opeens de hele dag door foto’s maken. Nu heb ik een smartphone en daarmee kan je nog veel meer doen. Soms kan ik opeens niet meer bellen en dan moet ik het ding even uitzetten en dan gaat het weer. Echt begrijpen doe ik het allemaal niet.

Alhoewel mijn beeldscherm niet erg groot is kan ik er filmpjes op kijken en boeken lezen is ook mogelijk. Als ik maar genoeg apps download kan ik bijna alle muziek die ik mooi vind beluisteren, geld overmaken, foto’s en filmpjes maken en bewerken, me begeven op social media en spelletjes spelen. Televisieprogramma’s bekijken is mogelijk, net als e-mailen en meedoen aan spaarprogramma’s van mijn favoriete winkels. Maar mijn telefoon is ook een wekker, zaklantaarn, calculator, adressenboek. Alleen bellen doe ik er nauwelijks mee.

Meestal ligt mijn telefoon op een plek bij me in de buurt en voordat ik ga slapen hang ik het ding aan de oplader op mijn nachtkastje. ‘s Ochtends word ik gewekt door een standaardgeluidje omdat het me nog steeds niet is gelukt om net als twee telefoons geleden te ontwaken met James Brown die Get up, get on up de slaapkamer inslingert.  Als de klok vooruit of weer terug wordt gezet hoef ik dat niet zelf te doen. Dat gaat automatisch. Net zoals het opduiken van weersverwachtingen die bijna nooit uitkomen en sinds kort verkeersinformatie.

Die info veeg ik meestal gelijk weg. Als het regent hoor ik dat aan de auto’s die op een paar meter afstand van mijn slaapkamerraam rijden. Met slecht weer zijn hier gelijk opstoppingen en daar heb ik geen telefooninformatie voor nodig. Dan moet ik extra voorzichtig zijn als ik met BAM bij de rotonde oversteek. Dan hebben we niet alleen last van vrouwen die me aankijken en nog even gas geven, maar ook van geïrriteerde automobilisten die zo snel mogelijk op de plaats van bestemming willen zijn.

Eerlijk gezegd ben ik niet zo blij met bepaalde mogelijkheden die een smartphone mij biedt. Bij het ingebruiknemen van mijn telefoon leek ik verplicht informatie over mezelf prijs te geven. En kreeg ik het idee dat mijn foto’s zonder dat ik daar uitdrukkelijk toestemming voor heb gegeven openbaar waren gemaakt. Nou ja, veel plezier met de kiekjes van mijn hondenkinderen zal ik maar zeggen. Want die smartphone blijf ik gebruiken omdat het een heleboel apparaten vervangt. En je weet maar nooit wanneer ik in mijn bed liggend wil weten wat voor weer het buiten is en of er veel verkeer op de weg is.

6 gedachten over “Dag 2690: Verkeersinformatie

 1. Natas

  Kan echt niet meer zonder m’n gsm, doe er alles mee!
  Weet nog dat ik m’n eerste nauwelijks gebruikte, had m meer voor de heb haha. Als ik m nodig had (na dagen) was m’n batterij leeg. Nu raak ik in paniek als m’n oplader het niet meer doet, wat een rampdingen zijn dat zeg! 1 dag red ik net met een volle batterij, aangezien m’n toestel al meer dan 2 jaar oud is zal het binnenkort niet meer lukken ben ik bang.. dan moet ik m halverwege bijladen. Een sim-only kwam dit jaar financieel beter uit, anders had ik op zeker een nieuw abonnement genomen. Daar kijk ik altijd zo naar uit! Nog 1,5 jaar dan mag ik weer, als hij zo lang blijft meegaan..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ze zeggen weleens dat ‘s nachts opladen te lang duurt en dat je daarmee je accu verziekt, maar dat zal me een rotzorg zijn. In een dag is ‘ie gewoon leeg, dus ik moet wel ‘s nachts opladen. Durf ook het risico niet te nemen dat de telefoon leeg raakt tijdens het slapen, want het is wel onze wekker!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>