Dag 2691: Plaatjes die mijn leven veranderden (5)

2017-04-14 19.05.22

In de zeventiger jaren hadden we maar twee televisiezenders en werden er volgens mij ook niet constant kinderprogramma’s uitgezonden. Maar wat ik te zien kreeg is wel in mijn geheugen blijven zitten. Zo hebben we thuis genoten van de shows van Michel Fugain et le Big Bazar. Muziek, zang en dans en allemaal in het Frans. Die taal beheers ik nog steeds niet, maar wij keken samen naar de kleurrijke programma’s die waarschijnlijk ondertiteld werden.

De LP met de 20 grootste successen van Michel Fugain kocht ik niet toen ik kind was. De plaat tikte ik jaren later op een vrijmarkt op de kop en ik heb ‘m vaak gedraaid. Waar de liedjes over gaan weet ik nog steeds niet en de tekst van het prachtige La Belle Histoire kan ik nog altijd niet meezingen. Maar als ik de muziek hoor denk ik terug aan vroeger, toen we niet urenlang naar schreeuwerige kinderprogramma’s keken. En voor de televisie meededen met de dansers.

Op de LP staan voornamelijk heel vrolijke nummers. Binnenkort maar eens kijken of ik op YouTube iets van Le Big Bazar kan vinden. Misschien wil het kind dan wel meekijken, want ooit had hij een filmpje van het nummer Le Printemps op zijn Hyvespagina. Geen idee hoe hij erbij kwam om juist dat uit te kiezen. In ieder geval heb ik hem niets ingefluisterd. Het betekent waarschijnlijk dat de muziek van Michel Fugain tijdloos is.

2017-04-14 19.05.32

6 gedachten over “Dag 2691: Plaatjes die mijn leven veranderden (5)

 1. Natas

  Ahh leuk die link! Ga ik bekijken wat je beschreven hebt. Ik ken hem niet maar zoete herinneringen heb ik ook aan televisie kijken, heel anders dan nu.
  Cato kijkt nauwelijks tv wn al helemaal geen tekenfilms/ kinderserie. Ben er dan ook helemaal uit.
  The Voice Kids, Hotel Syndroom en Boer zoekt vrouw, dat vind ze leuk en kijken we gezellig samen.
  Muziek betekent echt veel voor jou hè. Radio aan is voor mij voldoende en zelfs dat vergeet ik regelmatig, behalve id auto, daar vind ik het heerlijk! Denk toch dat m’n bezigheden thuis me zo in beslag nemen dat muziek niet altijd even belangrijk is.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Wel fijn dat Cato niet naar kindertelevisie kijkt. Nu kunnen jullie samen van leuke series genieten.
   Ja, voor mij is muziek erg belangrijk. BAM lijkt er ook dol op te zijn. Hij slaapt in ieder geval goed als ik klassieke muziek of opera’s draai.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>