Dag 2692: Naar oma

IMG_6659

Het kind vraagt regelmatig of we in het weekend nog wat gaan doen. Daarmee bedoelt hij dat hij geen afspraken maakt op de dag dat we naar oma of andere familieleden gaan. Wij vinden dat wel heel bijzonder dat hij op zijn zeventiende nog graag mee gaat naar familiebijeenkomsten. Hetzelfde geldt voor BAM. Echt, ik zweer je dat hij blij kijkt als we hem vertellen dat we naar oma gaan. Hij gaat in de auto pas rustig liggen als hij weet dat we op weg gaan naar Leiderdorp. Zolang het nog kan dat we naar een favoriete uitlaatplek gaan blijft hij wat onrustig.

Zodra we de straat inslaan die naar mijn moeders huis leidt gaat hij staan en probeert hij zijn hoofd naast die van zijn vader en broer te krijgen. Want ik zit altijd op de achterbank met hem omdat ik de kleinste ben en mijn zoon anders zijn benen niet kwijt kan. Op het moment dat de auto geparkeerd is -het liefst op de plek van de enge buurman, want we zijn behoorlijk kinderachtig als het om die vent gaat- staat hij te popelen om uit te stappen. Toch valt hij mijn moeder nooit lastig uit puur enthousiasme. Hij is heel braaf en dat komt omdat mijn moeder hem niet overdreven veel aandacht geeft.

IMG_6649

Overigens vindt mijn moeder het heel vervelend om BAM te negeren, want ze vindt hem leuk. Maar we kunnen hem niet tegen haar aan laten springen natuurlijk, want vrouwen van boven de tachtig zijn vrij broos. Maar goed, mijn moeder laat op andere manieren zien dat ze om BAM geeft. Er ligt een lekker kleedje op zijn plek en er is altijd wel iets smakelijks voor hem in huis gehaald. Binnenkort gaat de andere -leuke- buurman een mooie schutting plaatsen en mama vindt dat vooral leuk voor BAM. Dan kan de hond van de zus van de buurman haar tuin niet meer in lopen en kan BAM de buurman niet lastig vallen als hij onaangelijnd rondloopt.

IMG_6651

We hadden nog veel eten over van gisteren en hebben dat meegenomen. Er was meer dan genoeg voor ons allemaal. Mama had voor de zekerheid nog een rollade gebraden, maar we hadden ook kip uit de vriezer meegenomen. Er lag nog een heerlijke boemboe voor blado in de kast en daarmee ging mijn man aan de slag. Het was lekker en mama vind het geweldig dat haar schoonzoon zo goed kan koken.

IMG_6652

 

BAM kreeg ook genoeg te eten. Vanochtend jatte hij nog een croissantje van tafel toen ik me even omkeerde om iets te drinken te halen. Eigenlijk hadden we hem de rest van de dag geen extraatjes moeten geven.

Mijn broertje kwam ook nog even langs met zijn vrouw en zoon. Mijn moeder begon gelijk etenswaren uit haar kasten te trekken. Ongelooflijk wat ze allemaal in voorraad heeft. Het werd uiteindelijk toch weer een eetfestijn dat we afsloten met twee soorten toetjes. We kregen nog Indosnacks mee voor thuis, dus ik kan enig gewichtsverlies wel op mijn buik schrijven. Als ik iedere week naar mijn moeder ging zou ik op een gegeven moment rollend kunnen gaan. Nou ja, we hebben haar weer gezien en ik hoop maar dat mijn man op een bepaald moment niet meer zoveel moet overwerken zodat we regelmatiger naar mama kunnen gaan.

4 gedachten over “Dag 2692: Naar oma

 1. chucky1012

  O heerlijk en zo lief van je moeder dat ze goed voor jullie zorgt en dat er zoveel lekkernijen zijn.
  Wat is het een feestje voor BAM als jullie er naar toe gaan ;-)

  Fijne dagen Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Bij mijn moeder zijn is altijd een feestje. Iedereen geniet. Deze keer was het extra speciaal omdat mijn broertje onverwacht op de stoep stond met zijn vrouw en zoon.

   Fijne dagen xoxo

   Reageren
 2. Natas

  Altijd feest bij oma!
  Fijn hoor dat Mika geniet van familiebezoek en er rekening mee houdt met z’n eigen plannen.
  Oma = verwennen op alle fronten!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik vind het heerlijk dat Mika altijd graag meegaat. Mijn moeder is net zo’n verwenner als de jouwe :)

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>