Dag 2694: Geluidsinstallatie

2017-04-17 10.21.57

Jaren geleden had bijna iedereen een stereotoren, zo’n stapel met een grammofoon, cassettedeck, CD speler en een tuner versterker. Vaak opgesloten in een fancy kast met een glazen deurtje. Een cassettedeck heb ik niet meer nodig,  maar de rest wel. Toch heeft deze combinatie jaren ongebruikt op mijn slaapkamer gestaan toen ik de ruimte in mijn werkkamer nodig had voor Helmers. Als ik naar muziek wilde luisteren stopte ik mijn iPod in een dockingstation dat vermomd is als varken.

Maar ik heb niet altijd zin om naar de muziek op mijn iPod te luisteren. Ongeveer alles dat ik ook op CD heb staat erop, maar ik wil weleens oud, krakend vinyl draaien. Daar wordt jeugdsentiment nog leuker van. Een CD-wisselaar is best leuk als je onafgebroken naar een opera wilt luisteren, maar ik vind het ook prima om ieder half uur een grammofoonplaat om te draaien. Daar werd ik vroeger niet moe van en nu nog steeds niet.

Gisteren heb ik de boel maar weer naar mijn werkkamer gesleept en op een tafeltje gezet. Het aansluiten bleek een fluitje van een cent en toen kon ik lekker luisteren naar een in 1977 in Londen gekochte LP van David Bowie. Van die plaat draai ik altijd één kant en als ik ‘m op CD had gehad was dat knap lastig geweest. Moet je weer op tijd op een knopje drukken om niet overspoeld te worden door de sombere muziek op de andere kant.

Als ik naar de foto kijk vraag ik me af waarom ik geen zwarte platenspeler heb gekocht, want dat zou een stuk mooier staan. Eigenlijk had ik er eentje moeten kopen met USB, dan kon ik de muziek van de platen overzetten op de iPod. Maar goed, vanaf gisteren kan ik weer plaatjes draaien op mijn kamer. Dat maakt het wegwerken van strijkgoed nog leuker. Een beetje rommelen terwijl ik meezing met ouwe rotzooi uit de vorige eeuw- want naar de radio luister ik nooit en van hedendaagse muziek weet ik dus niks. Dat zal wel een teken zijn dat ik oud begin te worden.

 

4 gedachten over “Dag 2694: Geluidsinstallatie

 1. Natas

  Wat gezellig!
  Plaatjes draaien deed ik niet veel. Wel opnemen van de radio. Het was een kunst om het praten niet op tape te krijgen..
  Veel luisterplezier!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Oh ja, dat geklets van de presentatoren! Het was hun kunstje om net zolang tot de zang begon. Erg irritant.

   Reageren
 2. chucky1012

  Fijn om nog platen te kunnen draaien met je favoriete muziek.
  Ik luister graag naar de radio.
  Inderdaad was het vroeger de kunst om geen geklets en reclame op de casettebandjes op te nemen.
  Ik luisterde toen elke donderdagavond naar de soul show en candle light.
  Dus nam ik daarvan songs op en de mixen.
  Met mijn draagbare radio casette deck.
  Waarvan men de boxen los kon maken.
  Lang leve oldskool ;-)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Naar de radio luisteren is leuk. Ik ben ermee gestopt toen ik werkte, want in de klas mocht het natuurlijk niet en zo ben ik het langzaam ontwend. Heel vroeger, toen ik op de basisschool zat lieten we mama liedjes opnemen van de radio- Arbeidsvitaminen. Moest ze op precies het juiste moment een paar toetsen indrukken. Als we uit school kwamen gingen we gelijk luisteren.
   Oh ja, de Soulshow van Ferry Maat en Candlelight met die stem van Jan van Veen- heerlijk. En daar heb ik ook goede herinneringen aan.
   Cassettes- erg leuk, maar wat heb ik vaak tapes terug lopen draaien met een potlood!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>