Dag 2695: Beeld

2017-04-17 12.24.47

Als je een beetje goed oplet zie je de mooiste dingen op plekken waar je misschien niets bijzonders verwacht. Daarvoor hoef je niet eens zo ver te reizen. Als ik het me kon veroorloven stedentrips te maken zou ik het wel weten: dan ging ik eerst naar de fraaiste Europese steden om cultureel te doen en na een cursus om vliegangst te overwinnen zou ik nog verder van huis gaan. Maar soms word je al verrast als je de carport uit loopt.

Is het beeldje echt mooi? In ieder geval vind ik de kleurencombinatie aantrekkelijk. Beeldjes van een moeder met kinderen zijn nogal gauw kitsch, maar toch keek ik twee keer. Misschien ook omdat het op een plek stond waar men zoiets niet verwacht. Maar de overburen doen dat wel vaker. Regelmatig zetten ze daar spullen die je blijkbaar mee mag nemen. Zij zijn de mensen die een prachtig kastje eerst naast hun kliko’s neerzetten voordat ze er grofvuil voor belden. Er stond ook een keer een bandrecorder.

Ze maken de hele buurt een stuk mooier omdat ze restjes uit hun groene tuin buiten de deur zetten. Het leidt de aandacht een beetje af van de grote auto die onze buurman bijna dag en nacht voor zijn garage neerzet om dat zijn automobiel er niet in past. Het staat erg ongezellig, maar gelukkig zijn daar de grote bloempotten vol planten van de overburen. Nu ga ik er maar van uit dat het beeld ook van hen afkomstig is. Want ik kan me niet voorstellen dat er een dorpsgenoot is die onze woonplaats hiermee tracht op te leuken. Het zal me benieuwen hoe lang het beeld blijft staan. Het is natuurlijk geen Rodin, maar ik hou ervan als je op onverwachte plekken iets aardigs ziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>