Dag 2696: Tea Topics Vraag 25

2017-04-17 12.24.44

Soms zitten er wel goede vragen aan de theelabeltjes. Als we bij mijn moeder zijn drinken we altijd thee bij de lunch en meestal zet ik die. Zaterdag nam ik een greep uit de doos met theezakjes en haalde deze eruit: Welke regel zou je het liefst willen breken? Toen ik daar eenmaal over na begon te denken voelde ik me ineens superbraaf. Want er was niks dat direct in me opkwam. Zou ik lijden aan ernstige vertrutting?

Zonder regels zou het namelijk een chaos worden. Nu begrijp ik best dat het hartstikke leuk is om bijvoorbeeld 180 te rijden op de snelweg, maar dat het niet zo’n best idee is omdat je meestal niet de enige weggebruiker bent. Een regel die ik jarenlang heb gebroken is het spelen van spelletjes op mijn telefoon tijdens die verschrikkelijke vergaderingen op school.  Ze duurden urenlang en je kreeg er slechts eentje uitbetaald.

Waarschijnlijk breek ik al tientallen jaren allerlei kledingregels. Want ik heb een voorliefde voor het dragen van cocktailjurkjes met een vestje en rijglaarsjes. De rokken die ik vaak draag zijn eigenlijk veel te kort van iemand van mijn leeftijd en postuur. Maar wat kan mij het schelen. Wie vindt dat ik voor joker loopt kijkt maar een andere kant op. Oh ja, veel mensen stellen dat je kleding die je twee jaar niet gedragen hebt best wel kunt doen. Aan die regel doe ik niet, want voor je het weet krijg je spijt.

Als het om eten gaat hou ik me ook niet aan alle regels. Alleen maar voorafjes eten vind ik het leukst en ik drink overal tonic bij, geen water of wijn. We ontbijten hier ook weleens met een wafel, bapao of pizza van de vorige avond. Dus uiteindelijk zijn er best wel regels waar ik me niet aan houd. Die zijn te onnozel voor woorden. Hoogstwaarschijnlijk schiet me morgen wel eentje binnen, maar voorlopig weet ik zo gauw niets.

Nee, wacht. Toen ik vandaag naar de Chinees ging omdat mijn man geen tijd had om te koken omdat hij onze zoon ging helpen met het inrichten van zijn nieuwe slaapkamer werd ik bij het oversteken van de rotonde weer bijna van de sokken gereden. Het liefst zou ik me gedragen als een achterlijke actieheld en gelijk de achterruit van zulke gekken aan barrels schieten, maar dat is natuurlijk een beetje gevaarlijk. Toch lijkt het me heerlijk als je als voetganger vanaf nu een paintballgun zou mogen afvuren. Zo, dat was dus mijn antwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>