Dag 2697: Puzzel

2017-04-19 13.12.18

Mijn broertje had vroeger puzzels waar je op ingenieuze wijze kubussen van kon maken. Ze waren kleurgecodeerd- de gele was het makkelijkst en die kon ik zelfs in elkaar zetten. Veel meer moeite had ik met de lichtpaarse. Tot ik naar een televisieprogramma zat te kijken en opeens een kubusje in mijn handen hield. Maar met die van Rubik lukte het mooi niet. Daar kon ik mee draaien tot in er scheel van keek, maar ik kreeg nooit zes monochrome vlakken.

In wiskunde was ik zo slecht dat ik het al snel heb laten vallen. Dat kon toen nog. Blijkbaar hoefden meiden destijds niet op hun toekomst voorbereid te zijn. Enig ruimtelijk inzicht heb ik niet waardoor ik bij een IQ test vast in de categorie van eencelligen val. Daarom begrijp ik niet waarom het kassakoopje in mijn goodiebag terecht is gekomen, want mijn moeder weet heel goed dat ik alleen van spelletjes als Triviant hou.

Ze heeft ‘m bij de kantoorboekhandel gekocht, deze blankhouten kubus met enkele geelgeverfde blokjes. Het kind kreeg het ding als eerste in handen en in enkele bewegingen had hij ‘m uit elkaar gepeuterd. Natuurljk kreeg hij de kubus niet meer in de originele staat teruggefriemeld. Zijn vader ook niet en die vroeg dan ook al gauw om het spiekbriefje dat in de verpakking zat. Ook dat bood geen soelaas en nu ligt er nog steeds een hoekige slang op tafel.

Inmiddels heb ik de puzzel in de uitgangsvorm kunnen draaien. Althans, dat denk ik. Want op de tekening kan ik niet goed zien welke vlakken geel zouden moeten zijn. Als je echt slim bent heb je onderstaande aanwijzingen niet eens nodig, maar ik ben zo dom dat ik zelfs de tekening niet snap. De blokjes zijn met elkaar verbonden door middel van een stuk elastiek. Dus als iemand het weer gaat proberen trekt hij vast het hele ding aan gort.

De kubus van Rubik kon volledig ontmanteld worden en met een beetje handigheid kreeg je ‘m dan hoe je het wilde hebben. Zonder draaien. Dat gaat met deze puzzel niet. Het was een lief cadeautje van mijn moeder, maar ik vrees dat het oplossen nog meer stress oplevert dan een wedstrijd van Feyenoord. Dus wie ‘m graag wil hebben moet maar een gil geven.  Opgeven zou voor veel mensen geen optie zijn, maar ik leg me neer bij deze smadelijke nederlaag.

2017-04-19 13.12.26

4 gedachten over “Dag 2697: Puzzel

 1. chucky1012

  Oh nee, ik ben ook zo slecht in dit soort dingen.
  Hahahaha die kubus was inderdaad goed te krijgen zonder al die draaiende bewegingen….
  Maar ook ik kan niets van wiskunde.

  Reageren
 2. Natas

  Whaaaaa dit is ook helemaal niks voor mij. Zo knap dat mensen dit zonder problemen in elkaar kunnen zetten. Toch wens ik je succes. Wie weet gaat het je lukken! :-)

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>