Dag 2712: File

2017-05-03 19.32.05

Omdat ik geen rijbewijs heb sta ik ook nooit in de file- achter het stuur dan. Met het openbaar vervoer reizen is vrij duur en je bent veel tijd kwijt aan alle overstappen, maar in een stilstaande auto zitten is ook niet lollig. Mijn man heeft er een rothekel aan en het is is maar goed dat hij in de ploegendienst zit. Op die manier ontloopt hij files al is het weleens raak omdat hier twee bruggen zijn die te pas en te onpas open gaan en dat urenlang blijven.

Met een hond in de file staan lijkt me trouwens vreselijk. Het is gelukkig nooit gebeurd, want stel je voor dat hij hoge nood krijgt. Daarom gaan we ook niet met mama mee als ze voor tien uur ‘s ochtends een afspraak heeft. De kans dat we dan te laat komen zou voor veel stress zorgen. Gisteren gingen we om een uur of tien van huis en reden we rond zessen weg. Wegens de vakantie was het heerlijk rustig op de weg.

Tenminste, richting ons huis. De andere kant op was het een heel ander verhaal. Er was een kilometers lange file en pas toen we bijna thuis waren zagen we langzaam rijdend verkeer. Al die mensen wisten nog niet dat het een stuk verder stilstaan geblazen was. Waarschijnlijk wisten ze het wel natuurljk, want de meeste automobilisten zullen dat traject iedere werkdag afleggen. Wat afschuwelijk!

In bijna ieder auto aan de overkant zat slechts één persoon. Als je geen muziek in de auto hebt ga je je nog ontzettend zitten vervelen als je stapvoets rijdt. Omdat ik veel te weinig naar mijn moeder ga had ik geen idee van de file ellende. Je zal er maar iedere dag in verzeild raken. Zelf heb ik jaren in Den Haag gewerkt en daarvoor moest ik in de bus, trein en tram zitten. Dat was best te doen met een walkman of een boek. In een auto had ik dat niet zo lang volgehouden.

6 gedachten over “Dag 2712: File

  1. Pippi Bericht auteur

   Ik schrok gewoon van die lange file aan de overkant. Wat erg als je dat iedere werkdag meemaakt!

   Reageren
 1. Cindy

  Het lijkt me verschrikkelijk om elke dag in de file te staan… Ik hoef maar een klein stukje, van Heiloo naar Alkmaar en vice versa, maar op de rotonde bij de A9 is het ook elke dag feest. Zo druk!
  Ben dan ook blij als ik kan fietsen, wat vooral in deze tijd van het jaar 9 van de 10 dagen kan.
  Lekker rustgevend stukje door het bos, zalig.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Fijn dat jij de afstand per fiets kan overbruggen. Maar door het bos fietsen- is dat niet eng? Ik deed er 20 minuten over om met de fiets op het werk te komen en dat is een mooie afstand. Maar als het slecht weer was werd ik weleens door een leerling opgehaald en kon ik lekker met de auto:)

   Reageren
   1. Cindy

    Nee, in de zomer niet. In de winter neem ik een klein omweggetje zodat ik niet door het bos hoef.
    Dan vind ik het wel eng.
    Ik doe er ook ongeveer 20 minuten over (elektrische fiets) maar als het regent pak ik de auto ;-) (en zit ik me dood te irriteren aan het verkeer haha)

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Verstandig! En fijn dat je ook een auto hebt, want in de regen fietsen is nou niet bepaald een pretje.

     Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>