Dag 2713: Hydrofiele doeken

2017-05-02 15.27.57

De baby uitzet bestond uit enorm veel spullen die ik lang geleden weg het gegeven omdat kind 2 er toch niet in zat. De handdoeken met zo’n ingebouwd mutsje heeft het kind gebruikt tot ze versleten waren en toen had ik nog maar 1 nuttig artikel over: een hydrofiele luier. Die heb ik jarenlang gebruikt als ik keelpijn had. Dan smeerde ik mijn hals en borst in met Vicks, vouwde de luier diagonaal in tweeën en speldde ‘m met de punt naar beneden om mijn hals.

Toen kwam ik er achter dat zo’n doek ook erg handig is om je gezicht mee te drogen. Want ik merkte dat gewone handdoeken iets te ruw waren omdat ik geen wasdroger heb en ook geen wasverzachter gebruik. Dus ging ik naar HEMA en kocht daar een verpakking met drie of vier witte hydrofiele doeken van 60×60 cm. Eigenlijk was het de bedoeling dat ik ze in vieren zou knippen, maar ik durf het zomen niet aan. Die naaimachine staat al in mijn inloopkast sinds ik in dit huis woon. Erg handig ben ik er namelijk niet mee.

Laatst had ik iets te lang gewacht met wassen en had ik geen fijne handdoek meer. Nou ja, dan neem je gewoon een hydrofiele doek. Nu ben ik helemaal om- ik wil geen gigantische handdoeken meer die urenlang moeten drogen. Dus nam ik toen ik toch bij Action was een setje van 3 mee voor slechts €2,79. Kijk nou eens hoe leuk ze eruitzien! Veel beter dan die wat saaie witte doeken. Volgende keer neem ik de roze ook mee. Daarna ga ik voor de grote en ik wil er een heleboel.

Inmiddels ben ik er achter dat je ze ook in een grotere maat hebt, 110×110  en zelfs 120×120 cm. Ze zijn tegen uiteenlopende prijzen in vele winkels en webshops te koop. Wat zijn ze allemaal mooi- de leukste dessins heb ik gespot. Dat wordt een nieuwe hobby, vrees ik. En dan moet ik ook nog een opberger voor al die doeken hebben. Later kan ik ze altijd nog gebruiken als ik kleinkinderen krijg, maar voorlopig gebruik ik ze lekker voor mezelf. Ze zien er schattig uit, drogen als een tierelier en zijn snel droog. Een aanrader voor wie het zat is te wachten tot de frotté handdoeken geen pluisjes meer achterlaten.

2017-05-02 15.28.13

6 gedachten over “Dag 2713: Hydrofiele doeken

 1. Tam

  Hahahah a great minds think alike. Ik gebruik al jaren hydrofiele doeken en washandjes. Ik ben Vd hydrofiele washandjes en ze nemen minder wasruimte in. Ook kan je je gezicht zachtjes scrubben.
  Hihi ik gebruik de luier doeken ook voor mijn vicks en voor gezicht enz. Ik heb ze allemaal van de Hema.
  Oh ja. Nu herinner ik mij waarom ik het ben gaan gebruiken. Toen in de tijd dat ik erge krentenbaard kreeg in mijn gezicht en ik telkens voor alles een nieuw uitgekookt doekje nodig had

  Xx

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dat is ook toevallig! Ik ga binnenkort weer lekker winkelen, want ik wil een stapeltje van die doeken hebben. x

   Reageren
 2. Natas

  Ze zijn zeker schattig. Moet gelijk aan die kleine lijfjes denken nadat ze in bad waren geweest <3 Die heerlijke roze en zachtje schatjes.
  Gebruik je ze ook als handdoek na het douchen? Is dat niet te klein dan?

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ja, ze zijn wel iets te klein hoor. Daarom wil ik deken hebben die minstens 100×100 cm groot zijn. Heb al heerlijk op internet rondgestruind en veel moois gezien. Hier kom ik nog op terug hoor, want ik wil graag een fijne verzameling aanleggen.En natuurlijk gebruik ik alles!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>