Dag 2716: Toiletrolhouder

2017-05-09 16.18.10

Deze maand erger ik me precies 16 jaar aan de toiletrolhouder die de vorige bewoners hebben achtergelaten. Het is een lichtgrijs plastic geval met een bakje waarin je billendoekjes kunt opbergen. Wij troffen er een lege verpakking van balletjes die de dame des huizes een fijn gevoel moesten bezorgen in aan. De wc-rol werd vastgehouden door twee haken die niet bestand zijn tegen een flinke ruk aan de rol.

Verstandige mensen gaan dan snel naar de bouwmarkt of winkel met huishoudelijke zooi om een andere houder te kopen. Wij niet. Het maakt de heren namelijk niets uit. Die trekken door en laten de toiletrol half uit de houder hangen. Daar kan ik niet zo goed tegen. Maar iedere keer als ik in het dorp ben heb ik wel wat leukers te doen dan shoppen voor een nieuwe toiletrolhouder.

Vandaag ging ik naar een kringloopwinkel die ik niet erg vaak bezoek. Vreemd, want ik heb er een paar mooie melamine spullen gekocht voor erg weinig geld. Daar zag ik opeens een prachtige stoffig blauwe toiletrolhouder van heel hard plastic liggen- misschien is het wel melamine. Die heb ik natuurlijk gelijk meegenomen voor die 70 cent die ze ervoor wilden hebben. Wat een koopje!

Mijn oma kocht ooit een riem waarbij ze ook een tas en schoenen “moest” kopen en ik zou nu het liefst een toiletbril en zeepdispenser in dezelfde tint willen hebben. Dat gaat niet gebeuren hoor. Want huishoudelijke spullen worden hier pas vervangen als ze echt kapot zijn. En dan nog duurt het een jaar voordat we daadwerkelijk naar de winkel stappen. Aan boren in tegels begin ik niet, dus nu ga ik lijdzaam wachten tot mijn man er zin in heeft.

2 gedachten over “Dag 2716: Toiletrolhouder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>