Dag 2717: Fietstassen

2017-05-10 13.43.21

Gisteren schreef ik dat ik na 16 jaar eindelijk een nieuwe toiletrolhouder heb. Die hangt trouwens nog niet omdat mijn man vandaag in de tuin heeft gewerkt. Maar binnenkort kan ik laten zien dat de blauwe mooi staat te wezen. Vandaag heb ik weer iets gekocht dat al een tijdje op mijn wenslijst stond: een stel fietstassen. Ja, ik weet dat het een beetje stom klinkt. Eigenlijk vind ik fietstassen ook een beetje suf. Maar wel handig als je met de fiets naar de supermarkt moet.

Met dat rotan mandje redde ik het namelijk niet en met tassen aan het stuur is het niet lekker fietsen. Al maanden kijk ik in kringloopwinkels of ik iets van mijn gading kan vinden. Maar het is me niet gelukt een paar mooie fietstassen te vinden. Want ik wil geen grote plastic zakken met een veel te vrolijk en kleurrijk dessin. Maar ook geen saaie waar je waarschijnlijk wel een halve eeuw mee voort kunt.

Vandaag heb ik het kind meegetroond naar de fietsenwinkel. Hij zat al maanden op een zadel waaraan iets kapot was zodat hij bijna op zijn bagagedrager zat tijdens het fietsen. Nou, eigenlijk zat hij vaker op mijn rijwiel waardoor ik erg aan huis gekluisterd was. Daar is nu eindelijk een einde aan gekomen, want hij heeft nu een nieuwe zadelpen met klem. Omdat we nog genoeg fietsenplanbonnen hadden ben ik maar eens bij de fietstassen gaan kijken.

Die bonnen hoorden bij de fiets die mijn man met het fietsenplan van zijn werk voor zijn zoon kocht. Zelf hebben we nog nooit zo’n duur ding voor onszelf gekocht, maar we wilden nu eens een rijwiel waar hij langer dan een jaar mee zou doen. Dat is gelukt, maar hij had toch kans gezien een onderdeel te slopen. We bewaren de laatste bonnen maar voor de volgende keer dat hij weer iets naar de gallemiezen helpt.

Er hingen wel 50 fancy fietstassen in de winkel, maar ik heb natuurlijk een zwarte met een paar grijze strepen genomen. Niet alleen omdat het iets kleinere formaat dan de rest me beviel, maar vooral omdat de gepolsterde tassen zacht aanvoelen. Hier kan ik heel wat melamine in vervoeren. Als ik de tassen eerder had gekocht had ik niet naar huis hoeven lopen omdat een grote glazen vaas uit de mand dreigde te kukelen.

Nu heb ik gelijk zin om weer te gaan kringloopwinkelen, maar ik moet nog even een paar dagen wachten tot er iets op mijn bankrekening staat. Overigens was ik blij dat ik de fietstassen met bonnen kon betalen, want ik vind €75 best een fiks bedrag. Goed, als mijn mooie fietstassen niet gejat worden kan ik mijn boodschappen en kringloopkoopjes nog jarenlang vervoeren. En dat terwijl ik nooit iets nuttigs aan mijn fiets wilde hangen. Zelfs het kinderzitje verdween zodra het kind er niet meer in paste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>