Dag 2718: Rookabri

2017-05-11 09.37.59

Wie in de directe nabijheid van het plaatselijke hospitaal zo nodig moet roken kan dat in een abri naast de ingang doen. Ruimte zat, zo te zien. Heel wat groter dan de bus- en tramhaltes die bij regenachtig weer snel overbevolkt raken. Je kunt wel zien dat hier niemand op het openbaar vervoer staat te wachten, want de ruiten zijn allemaal nog heel. Wel jammer dat er ondanks de aanwezigheid van de afvalbak zoveel rommel op de grond ligt.

Hoogstwaarschijnlijk hanteert het ziekenhuis een ontmoedigingsbeleid, want wie slecht ter been is ondervindt de nodige obstakels. Aan de rechterkant hebben ze een kloeke biels neergelegd en de ingang lijkt wel een testbaan. Je struikelt er geheid als je niet goed oplet omdat je zucht naar nicotine je naar de abri doet rennen. Zelfs als ik zou roken trok dit rookhok me niet aan.

Mijn man daarentegen zou het een geweldige plek vinden om er bezig te zijn met zijn mogelijk dodelijke hobby. Hij zou natuurlijk een fijne mancave willen hebben met een comfortabele bank, koelkast, televisie en friteuse. Daar beginnen we niet aan, want dan zien we hem nooit meer. Aangezien hij nog geen aanstalten maakt om te stoppen met roken mag hij bij slecht weer en duisternis in de keuken onder de afzuigkap paffen. Maar het liefst stuurde ik hem naar een bushokje. In Wladiwostok.

6 gedachten over “Dag 2718: Rookabri

 1. Cindy

  Hihi, wat erg, bij het ziekenhuis in Alkmaar ook zo’n armoedig hok. Vind het wel prima hoor, dat ontmoedigingsbeleid.
  Nog steeds zó blij dat ik geen last meer heb van het nicotine monstertje :-)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Je mag zo trots zijn op jezelf. Stoppen met roken is moeilijk, zeker als je zo lang verslaafd bent geweest. Ik hoop dat je niet meer naar een peuk verlangt!

   Reageren
   1. Cindy

    Nee, integendeel, vind het vaak stinken haha! Moet oppassen dat ik niet zo’n fanatieke anti-roker word ;-)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>