Dag 2719: Ochtendritueel

2017-05-12 15.22.25

Gisteren was het lekker weer en toen besloot mijn man een begin te maken met het opkalefateren van de tuin. Gewoon wat snoeien, vegen en de tuinmeubelen schoonmaken. De rest van de klusje bewaren we voor andere zonnige dagen. In ieder geval kunnen we nu weer fijn buiten zitten als het niet regent en waait. Als het plezierig weer is en manlief vrij is of middagdienst heeft hebben we hier een gezellig begin van de dag.

Het gaat goed met Project Plant, want ik zie heel veel bloemen.  Wat overigens niet betekent dat ik trouw check of ze nog wat water nodig hebben. Het komt voor dat de bladeren van de primula wat gaan hangen en dan moet ik snel een glas water in de pot gooien. De geranium lijkt wat minder zorg te vragen. Voor het slapengaan zet ik de potten binnen en als we aan ons ochtendritueel beginnen mogen ze weer naar buiten.

Vanochtend zaten we met een kopje espresso en een koffiebroodje met onze hoofden in de zon. Het was dan ook bijna middag. Mijn man was bezig met zijn telefoon en rookte een sigaretje. Toevallig las ik vanochtend op Instagram dat veel mensen zich ergeren aan rokende buren en ik kan dat best begrijpen. Maar goed, wij zitten regelmatig in de rook van een barbecue en moeten luisteren naar krijsende papegaaien. En als ik heel eerlijk ben is het jarenlang inademen van de Rijnmondlucht net zo slecht.

Maar ik brand wel wierook als we buiten zitten. Want ik ben zelf ook niet zo dol op de geur van Pall Mall of een zwaar sjekkie. Nee, dan de Nespressootjes die we tegenwoordig drinken omdat het dure espresso apparaat de geest gegeven heeft. Opeens weet ik weer hoe fijn het is om je dag te beginnen met een straf bakkie. Nou ja, ik drink iets met sterkte 4 en ik doe er ook nog een klontje rietsuiker bij. De man drinkt een ristretto 12- ik denk dat niet alleen zijn longen inmiddels zwart zijn.

Op dit moment zit ik nog steeds buiten. Met een glas peren-appelsap en mijn iPad. Lekker lezen terwijl de temperatuur richting kippenvel gaat. BAM is allang naar binnen, die ligt prinsheerlijk op de bank. Dat ochtendritueel heb ik uren weten te rekken. Dankzij het feit dat de zon weg is is het heerlijk stil buiten. Geen gillende kinderen en ik hoor zelfs geen blaffende honden voorbijlopen. Morgen schijnt het warmer te worden. Dan gaan we eerst met BAM zwemmen en daarna brunchen in de tuin. Het leven is mooi.

 

2 gedachten over “Dag 2719: Ochtendritueel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>