Dag 2720: Viswedstrijd

2017-05-13 11.20.51

Vanochtend had BAM enorme pech. We waren al bijna aanbeland bij het kanaal waar hij zo graag zwemt toen we zagen dat er hoogstwaarschijnlijk een viswedstrijd werd gehouden. We zijn vaker middenin die gekkigheid beland en dat willen we niet nog een keer meemaken. Eén van de buurmannen vist ook graag en dat is heus een vriendelijke jongeman, maar we hebben het eigenlijk niet zo op dit soort sportievelingen.

We hadden het de vorige keer niet door toen we enkele tientallen meters van een stel vissers onze hond te water lieten. Er stonden echt geen bordjes waarop de wedstrijd aangekondigd werd en er waren ook geen linten gespannen om ons de toegang tot het meer te versperren. Maar er stond dus wel een hele boze visser naast ons op het moment dat BAM net een rondje zwom. Daar bofte de visser mee, want wie boos op ons af komt stieren moet niet gek opkijken als BAM gaat grommen. Of erger.

Ooit werden we op een onvriendelijke manier aangesproken omdat men wilde vissen zonder last van ons te hebben. Het gekke was dat de twee mannen niet te bespeuren waren toen we aan kwamen lopen. Ze zaten waarschijnlijk in hun tentje en de hengels waren zeer verdekt opgesteld. Want die vissen van tegenwoordig zien waarschijnlijk alles. Daarom zitten de vissers natuurlijk in een legergroen koepeltentje en dragen zij camouflagepakken. Die hebben de dienstplicht niet meegemaakt en spelen daarom Rambo met een hengel.

We hebben ons er al vaker aan staan vergapen, aan die legergroene nederzettingen. Maar we hebben niet vaak meegemaakt dat de sportvissers hun automobiel naast hun tentje hadden geparkeerd. Dan zijn ze zelf gekleed in spullen van de dump om dan met een glanzende voiture de vissen toch af te schrikken. Waarom maken ze het niet af door een camouflagenet over hun auto te gooien? Een beetje slimme vis ziet gelijk dat er een wedstrijd gaande is en maakt zich dan uit de voeten.

Het zal me trouwens benieuwen hoe lang de vissers zijn blijven zitten. We waren maar net thuis toen het rap kouder werd. Eerst viel er wat motregen en toen ik boodschappen gedaan had begon het te onweren. Zouden ze stoer zijn gebleven waar ze waren of zitten ze inmiddels weer in hun verwarmde doorzonwoning? Morgen blijven we maar thuis, ook als het mooi weer is. Dan kunnen de plezierjachten de vissen verjagen. Want mijn sport is het niet en wie beweert dat zo’n haakje niet pijn doet zal ik uitdagen door te zeggen dat ‘ie er zelf maar eentje in de bovenlip moet prikken.

2 gedachten over “Dag 2720: Viswedstrijd

    1. Pippi Bericht auteur

      Ja, dat vind ik ook. Maar zelfs als het niet officieel is ga ik er toch niet tussen staan met mijn BAM.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>